Hemskt roligt Spöklopp

I lördags arrangerades den första upplagan av ”Spökloppet” – en springtävling för barn med en stämningsfull inramning. Med tjugotalet barn på startlinjen var detta premiärlopp en fullträff.

Novembermörkret sänkte sig över Älgvallen på lördagseftermiddagen. Stämningen byggdes upp med hjälp av musik som hade ett genomgående tema; spöken och annat som hör Halloween-tiden till. Eller rättare sagt underströks stämningen av musiken. Längre bort längs elljusbanan skymtade ett spöke i skogskanten.

Om inte pulsen redan hade ökat en aning så gjorde den definitivt det under uppvärmningen. Den nybyggda cykelbanan runt dungen bakom skidsekretariatet invigdes. Sedan bar det iväg mot elljusbanan.

–Man fick välja på en kort eller lång bana, berättar Katarina Ledin i arrangörsstaben.

Den mörka skogen kan i sig vara lite kuslig, men just denna kväll var den som sagt lite extra dekorerad. Men oavsett hur modig man var så behövde löparna se var de satte ner fötterna.

–Vi hade satt ut lyktor och marschaller som visade vägen.

Efter att ha visat prov på både mod och kämparanda fick samtliga deltagare både medalj och diplom. Alla var nöjda och glada, inte minst arrangörsstaben som absolut inte fick några mardrömmar efteråt.

–Jätteroligt att det var så många som kom! Avslutar Katarina.