Herrarna förlorade viktigt derby

I herrfemman fick Älgå inte den start på hösten de velat och behövt. I derbyt mot Töcksfors på fredagskvällen blev det förlust med 2-0 och Älgå är fortsatt sist i tabellen. Töcksfors å andra sidan tog sig upp på säker mark.

DSC_4965

På grund av en vattensjuk Älgvallen tvingades Älgås herrar spela höstpremiären mot Töcksfors på Strandvallen i Häljeboda. Matchen var en av säsongens viktigaste för tabelljumbon Älgå som behövde ta poäng mot lagen närmast ovan. Vid seger hade man chansen att lämna jumboplatsen i tabellen. Töcksfors hade inför matchen två poäng mer än Älgå och kunde vid seger komma närmare säkrare mark.
När lagen möttes i premiären i våras var det Töcksfors som vann. Detta tack vare ett mål i de absoluta slutsekunderna av matchen.

DSC_4998

Målskyttet ett problem

Målskyttet är något som bekymrat båda lagen under säsongen. Inte minst Älgå. Och det var ett problem även i den här matchen.
Efter första halvlek var det fortfarande mållöst.
–0-0 i halvtid med mersmak för Älgå, säger tränare Stig Pettersson.
–Första halvtimmen spelar vi bra, sen tar de över. Sista kvarten var lite panikartat.
Thomas Larsson vaktade i vanlig ordning hemmalagets mål och analyserade på samma sätt själv.
–Första halvtimmen spelade vi bra, sen inte enligt planen, vi var inte tätt i ryggen, säger Thomas.

Töcksfors tar ledningen

I andra halvlek var det återigen Älgå som inledde bäst. Trots det så uppstår inga riktigt farliga målchanser. Istället var det Töcksfors som tog ledningen 13 minuter in på den andra halvleken. Detta efter en sekvens där de bet sig fast högt uppe i plan och till sist utnyttjade en markeringsmiss. Just markeringsmissar är något Stig menar har varit ett problem under första halvan av säsongen.
Efter Matthias Anderssons 1-0 mål för Töcksfors var Älgå tvungna att börja flytta fram positionerna. Men även om en kvittering stundtals låg i luften, så ville det sig inte.
–Det mesta gick snett, vi kan rulla boll, men inte idag, konstaterar Thomas.

DSC_4989

2-0 med 12 kvar

Töcksfors var förvisso tillbakapressade, men man vaskade fram några farliga målchanser vid kontringar. I den 78:e minuten blev Patrik Hedin ganska ensam framför Thomas Larsson och sköt in 2-0 till Töcksfors. Därmed föreföll matchen avgjord.
Älgå gick ned på trebackslinje och försökte åstadkomma en vändning på slutet, men det var inte till någon nytta. Bollen ville inte in bakom Rasmus Gustavsson i Töcksfors-målet.
Töcksfors tog alltså hem de viktiga poängen och klättrade upp på säkrare marker.
–Jag trodde inte vi skulle förlora. Vi har gjort bra träningar i veckan och det kändes bra på uppvärmningen, säger Stig.

DSC_5037

Sexan kommer närmare

För Älgå fortsätter alltså situationen vara utsatt. Som tur var för deras del så förlorade även Säffle 2 på fredagskvällen. Detta innebär att de ligger kvar på näst sista plats, på samma poäng som Älgå. Därför är nästa omgång, då de båda lagen möts, oerhört viktig. Blir det förlust i den matchen så är division 6 nästa år nära förestående för Älgå. Men hoppet finns i allra högsta grad kvar.
–Det finns inte på pappret, det här löser vi. Det här reder vi ut, säger Thomas Larsson.