Herrarna skakade Skattkärr i DM

Herrarna bjöd upp till kamp när division 4-laget Skattkärr gästade Älgvallen i dag för den första rundan i årets DM. Trots 0-3 underläge i halvtid så gjorde Älgå match av det hela i den andra halvleken.

Förra säsongen tappade man väldigt många matcher i den andra halvleken, men nu är det andra bullar. Under försäsongen har Älgå visat att man inte ger upp och faller samman i matcher där man legat under. Detta visade man upp även i dag.
–Fortfarande den sköna känslan att vi inte ger upp, menar Älgå-tränaren Daniel Andersson.
Läget var nämligen ganska prekärt efter första 45 för hemmalaget i det nya, fina matchstället. Skattkärr ledde med 3-0, trots att Älgå stått upp bra och spelat ganska jämnt mot dem.
–Vi ställde till det lite i första, det är det vi stupar på.

Thomas Berntsson gjorde inget mål i träningsmatchen mot Jössefors, men mot Skattkärr på lördageftermiddagen blev Tompa målskytt då han satte 2-4 i den 82:a minuten.

Men sista ordet hade inte sagts i matchen. Henrik Magnusson reducerade till 1-3 tio minuter in i den andra halvleken som Älgå faktiskt var det bättre laget i.

När vi väl kör igång så är vi tunga att möta

De tio avslutande minuterna blev dramatiska. 1-4 kom i den 80:e minuten, men Älgå svarade kort därefter genom Thomas Berntsson efter ett inlägg av Robin Nilsson. I den 86:e matchminuten satte nyförvärvet Christoffer Damström 3-4 , men närmare än så kom inte Älgå någon upphämtning, men man visade som sagt återigen upp en bra inställning.
–När vi väl kör igång så är vi tunga att möta, konstaterar Daniel vars lag definitivt levde upp till den förhoppning man hade inför matchen.
–Vi trodde nog att vi skulle kunna skaka dom.
Sett till matchbilden var inte Älgå två divisioner sämre.
–Absolut inte.
Beröm fick hela laget, men två som bör nämnas extra är Tobias Olsson och Henrik Magnusson. Tobias för sitt jobb i försvaret och Henrik för sitt hästjobb i löpningarna samt målet han gjorde.