Herrlaget tog hem tredjeplatsen

I säsongsavslutningen av den nordvästra herrsexan var det en tredjeplats som Älgå hade att kämpa för. I teorin kunde man till och med ha råd att förlora mot Åmotfors/Ås, men i praktiken var det seger som gällde.

Samma poäng, men tio mål bättre målskillnad. Det var Älgås fördel i kampen med Bäckalund om tabellens bronsplats i den sista omgången. Parallellt med Älgås hemmamatch mot Åmotfors/Ås så skulle Bäckalund ta emot Gunnarskog/Bortan, ett lag med nedåtgående formkurva.

I teorin kunde Älgå klara tredjeplatsen vid alla möjliga scenarion, men man kunde också tappa den om Bäckalund skulle råka besegra GIK/BIK med över tio måls marginal. För att vara på den säkra sidan var det alltså tre poäng som gällde för Älgå denna söndag.

Det blåklädda hemmalaget inledde matchen på ett lovande sätt och satte bra tryck på Åmotfors/Ås under första halvan av halvleken. Älgå skapade en handfull goda målmöjligheter, men fick dessvärre ingen utdelning.

André Jakobsson

I halvtid var det fortfarande mållöst och bättre scenarier inför en andra, avgörande halvlek kunde man faktiskt önska sig.

–Det kändes lite jobbigt, medger Älgåtränaren Daniel Schröder.

–Men vi hade stundtals bra spelövertag.

Ungefär tio minuter in i andra halvlek kom äntligen Älgås ledningsmål. Johannes Rydén lade en frispark från höger mot målet och som passerade förbi alla huvuden in i mål.

–När vi spräckte nollan så visste jag att vi inte skulle tappa det, menar Daniel.

Robin Karlsson

Detta fick Älgåtränaren rätt i. Kort därefter hittade ett långt uppspel Tony Kaspersson som kom fri och sköt in 2-0. En stund senare spelade Robin Karlsson fram Emil Henriksson som verkade punktera matchen med sitt 3-0-mål med mindre än en halvtimme kvar.

Lite dramatik skulle dock den sista kvarten bjuda på. Målvakten Robin Larsson blev utvisad och Åmotfors/Ås blev tilldömda en straffspark. Denna förvaltades och det var reducerat till 3-1, nu med Jim Flobergseter mellan stolparna. Jim som för övrigt svarat för motsvarande inhopp i U-lagets match mot Töcksfors i fredags då Jesper Jansson blev utvisad.

Gästerna var ytterst nära ännu en reducering i momenten som följde, men dessa redde Älgå ut. Längs sidlinjen blev man inte speciellt oroliga.

–Det skulle varit om de hade fått in 3-2 i slutet, då hade det blivit nerv.

Oskar Björn

Gästerna gjorde ett sista försök med att få till en reducering då man vid en hörna gick upp med målvakt och allt. Men detta slutade i en kontring för Älgå där Oskar Björn kunde springa med bollen över halva planen mot det öppna målet. Just före straffområdeslinjen blev han dock fälld. Rött kort och frispark blev det i stället. André Jakobsson förvaltade frisparken på bästa sätt och dundrade in 4-1  i slutminuterna.

Älgå vann matchen och slutade därmed trea i division 6 nordvästra herrar. Med tanke på generationsväxlingen, den svåra starten och en halv säsong utan riktig hemmaplan så är detta ett mycket bra resultat.

–Och femma med U-laget. Jag tycker att vi gjort det ganska bra, konstaterar Daniel.

Årets sista individuella beröm fick Martin Teodorsson, Robin Larsson och lagkaptenen Robin Karlsson.