Historisk första seger för HIF/ÄSK

Äntligen! Efter 990 minuter i division 7 kunde den nya konstellationen Hillringsberg/Älgå ta sina första poäng. I den historiska segern var det nästjumbon Grums 3 som besegrades med 1-0 på Älgvallen.
–Så jäkla gött för samtliga involverade, summerar tränaren Anders Elg.

Efter sommaruppehållet var det trögstartat. Träningsnärvaron har inte varit den bästa och då har också kvalitén på träningarna sänkts. Storförlusten mot Brunskog i höstpremiären var inte heller den på något sätt optimal.

Den senaste tiden har dessbättre tendenserna pekat i en positivare riktning.

–Det började förra helgen mot Häljeboda, säger Anders.

–Redan mot Maskinen, flikar tränarkollegan Niklas Schützer in.

Även om det till sist blev stora siffror mot Maskinen så hölls de ändå nere länge. Ännu bättre gick det mot Häljeboda senast då HIF/ÄSK var i ledningen större delen av matchen.

När nästjumbon Grums 3 var nästa punkt på programmet var förutsättningarna goda. På senaste träningen körde man exempelvis elva mot elva, vilket innebär konkurrens om varje position i uppställningen.

–Det är riktigt kul nu, det är bra stämning i laget, berättar Niklas.

–De hänger inte läpp, trots den vårsäsongen vi haft, fortsätter Anders.

I en slags positiv bemärkelse rimmar detta dåligt med ett bottenlag i division 7, men det understryker bara att den unga truppen verkligen går att satsa vidare på.
Längst bak i laget har det dock varit rutinerat på sistone. Albin Riddargård Persson är förvisso inte den mest rutinerade, men är en riktigt bra målvakt som ingjuter trygghet. Backlinjen har bestått av Benneth Andersson och de båda tränarna Anders Elg och Niklas Schützer. Lars-Erik Larsson var för dagen den fjärde pusselbiten.

Liksom mot Häljeboda senast såg dessa till att nollan var intakt i halvtid. Och precis som senast var man faktiskt i ledning. Efter 33 minuter letade sig Andreas Augustssons inlägg hela vägen in i nätmaskorna.

–Jag tycker det var en bra halvlek. Vi fick till några kombinationer längs kanterna, men det blev lite tjongande mot slutet, säger Niklas.

Chanserna för att bibehålla ledningen ytterligare en halvlek såg inte alls dåliga ut. Känslan i omklädningsrummet var också den god. Någon typ av nervositet för att plötsligt ha någonting att förlora fanns inte.

–De gick till och med ut och gjorde en bättre andra halvlek. Ju längre det gick desto mer segervittring fick dom, konstaterar Anders.

Grums var frustrerade och pressade allt hårdare framåt, men blottade sig samtidigt bakåt. Lägen för 2-0 fanns, men den minimala ledningen stod kvar på ett. Samtidigt stod Albin för flertalet vassa räddningar.

Klockan tickade långsamt upp mot 90 och hemmapubliken vågade på allvar börja tro på seger. Dramatiken kulminerade när Grums fick dubbla hörnor i matchens slutsekunder. Dessa kunde dock avvärjas och efter en rensning ljöd domarens vissla över Älgvallen. Matchen var över och för första gången någonsin vann Hillringsberg/Älgå tre poäng.

–Då släpper allt. Så jävla gött för samtliga involverade! avslutar Anders.