Höll jämna steg men förlorade stort

Man kan känna bitterhet över en förlust på olika sätt och av olika anledningar. Det egna laget kan ha varit bättre men förlorat. Det andra laget borde ha varit sämre men vunnit. Ett missgynnsamt domslut är en annan möjlig anledning. Ingen av dessa stämmer dock in på kvällens bitterhet som snarare kommer sig av att ”vi är ju inte så här dåliga.”

Hillringsberg/Älgå blev återigen nollade och åkte återigen på – åtminstone vad som av de flesta skulle klassas som – en storförlust. 0-6 är å andra sidan bättre siffror än 0-10 mot Maskinen eller 1-14 mot Arvika United senast.

Likt den gången lyder uppmaningen att inte stirra sig blind på siffrorna. Vårt unga och orutinerade lag blir allt bättre, men det återspeglas tyvärr inte i resultatkolumen.

Ingen hade höjt på ögonbrynen vid förhandsinformation om att Fiskeviks andralag skulle vinna på Älgvallen ikväll. Ingen skulle klandra HIF/ÄSK för att förlora ännu en match. Det är bara väldigt tråkigt att laget framstår som sämre än man faktiskt är.

–Spelmässigt är vi med. Vi är aldrig utspelade, utan det ramlar in skitmål. Det är det som är det tråkiga, konstaterar tränaren Anders Elg.

Liksom i flera av de föregående matcherna öppnade HIF/ÄSK piggt och var nära ett farligt läge redan i den inledande halvminuten. Det ska bli väldigt intressant att se vad en drömöppning skulle innebära för det unga laget när den väl kommer.

–Vi har spel, men så blir det kontringar och mål.

Hemmalaget höll helt klart jämna steg med Fiskevik, men det var just vid en kontring som baklängesmålet kom. 0-1 efter kvarten spelad på Älgvallen.

Detta resultat såg ut att stå sig halvleken ut, vilket hade bäddat för en intressant andra akt. Tyvärr utökade gästerna till 2-0 på ett dråpligt sätt i slutminuterna.

–Det målet tar ned moralen, menar Anders.

En reducering hade väckt den till liv igen, men tyvärr gjorde gästerna två snabba mål i upptakten av den andra halvleken. 0-4 och matchen var körd. Med 0-5 strax därefter blåste orosmolnen in över Älgvallen. Inte skulle det väl rinna iväg nu igen, trots att vi spelat rätt bra?

Dessbättre var den spelmässiga väderleken stabil från första halvlek. Sista halvtimmen släppte hemmalaget ännu mer på handbromsen. Man spelade sig sånär fram till bra lägen, men var lite för tunna framåt.

–Det blir lite för ensamt på toppen.

Istället kunde Fiskevik utöka till 6-0 i slutet av matchen. Bitterheten kommer sig inte av att Fiskevik på något sätt var ovärdiga segrare, utan för att siffrorna blev ovärdigt stora.

–Det var en av de bättre matcherna ihop med första halvlek mot United.

Siffrorna återigen till trots, målvakten Rundin skötte sig bra.

–Mattias gör flera bra räddningar, berömmer Anders.

Nu väntar ett sommaruppehåll i den nordvästra division 7-serien som HIF/ÄSK parkerar på sista plats i. Åtta spelade matcher och åtta förluster, men redan massor av erfarenheter vunna.