Hoppfull tabelljumbo inför hösten

Halvtidsvilan i den västra herrfemman går mot sitt slut. För Älgås del började allvaret i måndags då träningsveckan startade.
Med bra närvaro, god stämning och nya ansikten blickar man framåt med ett positivt synsätt. Och uppåt i tabellen.

3-4 på hemmaplan mot Grums är på pappret ett av vårsäsongens starkaste resultat. I realiteten var matchen den i särklass värsta förlusten. Att förlora med klara 5-0 är en sak. Att tappa 3-1 och släppa in det avgörande målet i 93:e minuten är en helt annan.

En fullsatt avbytarbänk hade kunnat lett till ett helt annat scenario i dessa slutminuter. Det är dock ingen hemlighet att Älgå hade svårt att få ihop fullt lag under de sista omgångarna i våras. Med tränaren Anders Elg som enda uppsatt avbytare säger det sig självt.

Bra förutsättningar inför hösten

Dessbättre har skade- och sjukfrånvarolistan krympt under sommaruppehållet. När träningsveckan inleddes med pass på både måndag och tisdag var närvaron bra och tempot likaså.

Truppen räknas in till över 20 spelare som finns tillgängliga inför hösten. Däribland återvändande Bonny Karlsson som naturligtvis kommer bli en mycket viktig pusselbit i laget. Fjolårets lagkapten kommer bilda en namnkunnig och rutinerad backuppsättning tillsammans med Jim Flobergseter och Mikael Simberg.

Träningsmatch och derbyn väntar

Träningsveckan rundas av i morgon torsdag med en träningsmatch mot Hillringsberg. Denna spelas på Älgvallen och avsparken sker klockan 19.00.

Seriespelet återupptas nästa fredag och det är derby även då. Örnen på bortaplan står på programmet och när lagen möttes i våras delade man på poängen. 3-3 blev slutresultatet efter att Älgå hämtat upp 0-2 i första halvleks slutminuter.

Som tabelljumbo är poängbehovet givetvis stort och varje inspelad pinne kan göra stor skillnad. Det är fortfarande jämnt i tabellslutet och det är endast målskillnaden som placerar Älgå sist istället för Årjäng.

Sett till spelet Älgå presterade i de två avslutande matcherna, där förutsättningarna egentligen var som sämst, så finns det ingen anledning till att tvivla på den egna förmågan. Och ingen anledning till att sluta hoppas.