Inför Älgå – Karlstad BK

I skuggan av Fiskeviks match mot superettan-laget Degerfors har även Älgå spelat till sig en match mot ett storlag. På tisdag spelar nämligen Älgå en match som har en självklar plats i historieböckerna vid sidan av DM-mötet mot Carlstad United BK för sex år sedan. Klockan 19:00 på tisdagen den 1 juni 2010 möter Älgå SK Karlstad BK i fotbollens Distriktsmästerskap.

Det har gått sex år sedan Älgå hade finbesök på Älgvallen i form av Carlstad United. Föga överraskande tog DM-sagan därmed slut för Älgå det året. Carlstad United vann med 6-1. Thomaz Andersson var Älgås målskytt den gången.
Nu, kanske något i skuggan av Fiskeviks DM-möte med Degerfors, har Älgå återigen spelat till sig finbesök. Karlstad BK kommer nämligen till Älgvallen på tisdagen den 1 juni. Karlstad BK, till vardags i division 2 Västra Götaland, inleder alltså sitt DM-spel mot Älgå.
-Roligt för klubben att möta ett storlag, förhoppningsvis blir det publikfest, säger Daniel Andersson som är lagledare i Älgå.

Skulle varit Hertzöga

Från början var det meningen att Älgå skulle få besök av division 4-laget Hertzöga. Men efter att Hertzöga spelat med icke-spelklara spelare i matchen mot Storfors, blev således Hertzöga diskade. Därmed fick division 6-laget Storfors en ny chans i DM, då mot Älgå. Den matchen vann Älgå med 3-0 och fick därmed Karlstad BK som nästa motståndare i DM, istället för Hertzöga.
Vinnaren i matchen mellan Älgå och Karlstad BK möter Sifhälla i nästa omgång. Men det är självklart inte mycket som talar för att det blir Älgå.
-Det blir en kul match att spela mot ett såpass bra lag. Ingen som förväntar sig seger, så det är bara att gå ut och spela avspänt, säger Daniel.

Tippa resultatet

I forumet, under rubriken ”Fotboll”, finns en tråd för att tippa slutresultatet i DM-matchen. Man behöver inte registrera sig för att skriva i forumet (även om det är bäst så), så gå in och tippa du med! Den som kommer närmast vinner äran.