Inget går Älgås väg

Förlust igen. Den här gången var det mot topplaget Ämterviks FF på Linnevi i Klässbol. Detta var en riktigt sur förlust efter att gästerna gjort två av sina tre mål i samband med tveksamma situationer.

Efter dagens seger gick Ämtervik upp på andra plats i tabellen efter serieledande Rottneros. Det är inte på något sätt en skam att förlora mot detta lag, men med tanke på hur matchen gestaltade sig och sättet Älgå föll på så känns det ändå som en riktigt jobbig förlust.

Bra starter och tidiga ledningsmål är något som Älgå varit i behov av för att inte tappa modet hittills i matcherna. En sådan start fick man mot Ämtervik idag då Henrik Magnusson satte 1-0 cirka 20 minuter in i matchen. Det var ett ganska överraskande mål som kom ur snäv vinkel och satt vid första stolpen.
–Ett rätt välförtjänt mål, och efter det hade vi bud på mer också faktiskt, menar Daniel Andersson som såg Älgå göra en bra första halvlek.
–Men vi blev kanske lite för framåt och då missade vi i markeringarna.
Älgå fick nämligen inte gå till pausvila med en ledning utan Ämtervik kvitterade till 1-1 i slutet av halvleken. Målet föregicks av en mycket misstänkt hands-situation som gjorde målet extra bittert att släppa in.
–Vi är inne i en svacka och får inget gratis, konstaterar Mikael Jakobsson.
Sett till den första halvleken så var Älgå förtjänta av att få med sig åtminstone en poäng från denna drabbning. I början av andra hade Älgå fortfarande bra kontroll på Ämtervik, men så kom matchen andra och mest dråpliga situation. När Ämtervik var på väg att kontra så gick bollen utanför planen men någon avblåsning kom inte. Ämtervikspelaren som jagade bollen när den gick ut över sidlinjen slog upp bollen i plan och kontringen fortsatte medan Älgå vinkade för att bollen var ute. Kontringen slutade i att Ämtervik tog ledningen med 2-1.

Då blev allt genast mycket jobbigare för Älgå som fortsatt inte får någonting gratis i division 5. Trots en bra första halvlek mot Ämtervik idag så stod det 1-1 och med maximalt oflyt hamnar man i ett energisugande underläge i andra. Det sista som hände i matchen var att Ämtervik utökade till 3-1 på en hörna, men det var av mer formell betydelse.

Det är som sagt ingen skam att förlora mot Ämtervik, men Älgå hade inte behövt gå poänglösa från matchen.
–Kan vi spela så här mot de andra lagen så kommer poängen, säger Daniel.
–Vi lider med pojkarna, tillägger Mikael.
Beröm fick David Björn, Aleksander Ruud, André Jakobsson, Henrik och Andreas Magnusson, Jesper Nylund och Bonny Karlsson.