Seger i typisk derbymatch

–Typisk derbymatch, sammanfattar Älgåtränaren Daniel Andersson efter 1-0 segern i derbyt mot Jössefors IK på fredagskvällen.
Tobias Olsson blev matchhjälten för Älgå i denna match som var hård men inte speciellt välspelad.

I dubbel bemärkelse blev det 5-0 för Älgå ”senast”. Förra helgen blev det som bekant 5-0 på Älgvallen mot Värmskog, och vi minns träningsmatchen mot Jössefors som slutade med samma siffror.
Senaste matchen i seriesammanhang mellan Älgås och Jössefors A-lag var den 17 september 2005. Matchen spelades på Älgvallen och det blev 3-0 till Älgå som vann division 6 samma år. Ikväll, sex år senare, var det Forshälla som stod som värd för detta heta derby. Gulklädda Jössefors IK mot blåklädda Älgå SK.

IMG_9714

Thomaz Andersson var en frisk fläkt på sin vänsterkant.

I den första halvleken var det Älgå som stod för bollinnehavet, men det var Jössefors som skapade de skarpaste chanserna genom sina snabba kontringar. Thomas Larsson räddade bland annat bollen precis på mållinjen i matchupptakten.
Samma fina spel som mot Värmskog senast fick inte publiken se, som till mestadels föreföll bestå av Älgå-supportrar för övrigt.
–De är lite tuffare som lag, fysiskt sett än vad Värmskog var, menar Daniel.
–Det blev mycket kriga och inte så mycket skönspel.
Älgås två hetaste målchanser under inledande 45 missades. En boll rullade parallelt längs med mållinjen och senare sköts bollen över det öppna målet. Men i den 38:e minuten kom till sist målet. Henrik Magnusson slog en hörna där Tobias Olsson var längste man i derbyt och nickade in 1-0 till Älgå.

IMG_9704

I andra halvlek var det Älgå som tog kommandot i matchen.

Detta resultat tog man med sig in till halvtidsvilan och när man senare kom ut så tog man kommandot i matchen.
–Vi kom lite högre upp på planen, säger Daniel.
Jössefors besök på offensiv del av planen kom med allt längre mellanrum, men trots flera bra chanser så uteblev någon utökning av ledningen som fortsatt bara var 1-0.
Mot slutet av matchen försökte dock hemmalaget flytta upp spelet, men något riktigt hot utgjorde man aldrig riktigt.
–Jag tycker andra halvlek kändes ganska lugn.
Så även i slutet.
–Det kändes som att vi skulle ro hem den.

IMG_9769

Tobias Olsson nickade in Älgås och matchens enda mål i matchen. Men man var nära 2-0 några gånger också.

Och så blev det. 1-0 blev slutresultatet och fullt tillräckligt för att inkassera tre nya poäng och haka på Ås/Åmotfors i toppen.
–Man ska vinna såna här matcher också, det kommer bli fler såna här. Det kommer inte ramla in fem mål i varje match, avslutar Daniel vars individuella beröm gick till Henrik Ryman och Thomaz Andersson.