Kämpade tappert men räckte inte

Det var kniven på strupen när tre livsviktiga poäng stod på spel. Efter förlusten mot Lysvik var Älgå piskade att vinna onsdagens jumbomöte mot Årjäng. Sett till mycket svåra förutsättningarna var insatsen strålande, men inte ens det räckte.

Fyra timmar innan avspark och Älgå hade bara tio man på pappret. Skade- och frånvarolistan har återigen växt sig obekvämt lång. Senaste tillskotten på listan är Mikael Simberg och Kristoffer Östling som fick en hjärnskakning respektive ryggproblem i samband med Mangskog-matchen.

Men tack vare sena inhopp med nästan inget varsel alls kunde Älgå trots detta åka till Årjäng med 13 man. Där var man överrens om att man inte hade någon som helst press på sig med tanke på dessa förutsättningar.

Marcus Ekblom

Väl igång svarade Älgå för en av säsongens klart bästa första halvlekar. Årjäng var knappt över på Älgås planhalva under den första kvarten. De blåklädda jobbade för varandra och lät bollen rulla.

Dessvärre var det ändå hemmalaget som fick ta ledningen på en enkel straff. Målet vaktades av en debuterande Albin Persson som fick hoppa in istället för en sjuk Jesper Jansson.

Älgå var alltså i underläge när halvtidsvilan för bottenmötet kom. Känslan var ändå bra och tio minuter in i andra halvlek kom också målet. Ola Kaspersson sköt in kvitteringen innifrån straffområdet. Tyvärr höll inte det oavgjorda resultatet så värst lång tid innan Årjäng återtog ledningen.

Adam Alvarsson

Älgå skapade chanser och kunde också ha fått en straff tilldömd sig. Men sista kvarten började orken tryta och detta öppnade för att Årjäng kunde dra ifrån i målprotokollet. I slutminuterna räddade Albin Persson Årjängs andra straff i matchen vid ställningen 4-1.

Slutresultatet blev trots detta 5-1 då hemmalaget utökade ytterligare under en lång tilläggstid som aldrig ville ta slut.
I någon mening var detta ändå en uddamålsförlust. Dom tappert kämpande Älgåspelarna visade ett stort hjärta men tog helt enkelt slut. En eloge till samtliga, men extra beröm till Albin Persson som debuterade med barvur.

Ikväll spelas sista matchen innan uppehållet och det är den första höstmatchen sett till spelschemat. Då kommer Grums på besök till Älgvallen.