Knapp förlust när P10 bjöd på dramatik

Målfest och dramatik fram till sista sparken under klarblå himmel. Detta bjöds det på när Älgå/Jössefors P10 inledde höstsäsongen på Älgvallen i eftermiddag.

Dessvärre var det gästande IK Viken, hemmahörande i Åmål, som drog det längsta strået. Med den knappaste av marginal tog gästerna klädda i ljusblått hem segern. 4-5 (1-2) blev slutresultatet efter att hemmalaget såg bollen passera bortre ribbkrysset i slutsekunderna.

IMG_7172

Matchinledningen var dock lovande för ÄSK/JIK. Tidigt i den halvtimmeslånga halvleken gjorde Elias Josefsson 1-0.
I vårens bortamöte med Viken hade västvärmlänningarna det betydligt tuffare, så den optimistiska starten gav luft under vingarna.

IMG_7197

Flygande anfall var något hemmalaget kom i gång efter annan. Man spelade rivigt och pressade motståndarna till bolltapp. Effektivitet var det enda som saknades. Sådant återfanns däremot hos Viken som kunde kvittera halvvägs in i halvleken. Just innan halvtidsvilan fick man dessutom med sig ett psykologiskt tungt ledningsmål.

IMG_7170

Trots bra spel från ÄSK/JIK befann man sig alltså i underläge inför den andra halvleken. I upptakten av densamma fick Viken ytterligare ett psykologiskt tungt mål med sig då ledningen utökades. 1-3 och uppförsbacken blev brantare.

IMG_7165

Detta var dock startskottet för en målkavalkad. Elias Magnusson reducerade till 2-3 för hemmalaget, men Viken svarade med att utöka på nytt.
William Brunzell tog återigen ÄSK/JIK ett snäpp närmare. Ställningen var således 3-4 men lagen hann öka på målskörden än en gång i samma ordningsföljd. Anton Johnsson var aftonens sista målskytt med sitt 4-5-mål.