Kryss mot bästa motståndet hittills

Det var en stämning som efter en förlust på Älgvallen igår kväll. Älgå tappade poäng efter att gästande Sifhälla 2 kvitterade till 1-1 med tio minuter kvar.

”Vi är fortfarande obesegrade” påminde man sig om efter det oavgjorda resultatet.

De blåklädda Älgåspelarna dröjde sig kvar liggandes ute på planen eller vid bänkarna efter matchen. Besvikelsen var påtaglig efter säsongens andra poängtapp.

–Man åker på någon propp ibland. Nu gjorde vi ju inte det idag, men det var nära, säger Älgåtränaren Reine Berntsson.

Robin Karlsson

Det ska dock sägas direkt att Sifhälla inte var dåliga. Motståndsmässigt var det snarare det bästa Älgå ställts emot den här säsongen.

Hemmalaget gick inte riktigt att känna igen. Sett till bollinnehav var det jämnare än det någonsin varit på Älgvallen under våren. Djupledsspelet fungerade inte heller.

–Micke Ek var inte igenom en enda gång.

När inte bollarna framåt mot bröderna Ek inte fungerade så blev det plötsligt svårare för Älgå att skapa chanser.

Kristoffer Östling

Trots detta hade man ändå en ledning att spela på. Efter en sekvens där gästerna presterade bollrullande på Älgås planhalva så kom kontringen där Peter Ek lyckades få in 1-0. Sifhälla protesterade dock och menade att det var hands när Peter fick bollen med sig.

Halvtidsresultatet var 1-0 och förblev detsamma långt in i andra halvlek.

–Det kändes ett tag som att vi skulle klara det.

En känsla av att någonting ändå skulle hända fanns i luften och mycket riktigt kom 1-1 på en fast situation.

Mikael Simberg

Under de avslutande tio minuterna försökte Älgå att trycka på framåt i jakten på ett avgörande. Samtidigt öppnade man upp sig något bakåt och gav Sifhälla chans till ett ledningsmål.

–Vi hade några lägen som hade kunnat resultera.

Det oavgjorda resultatet var inte ologiskt och Älgås svit av idel segrar på hemmaplan är bruten. Parallellt med gårdagens match så mötte tabelltvåan Årjäng Värmskog på bortaplan. Där vann Årjäng med 3-1 och knaprar alltså in på Älgå vars serieledning nu är reducerad till fem poäng.

En match återstår före sommaruppehållet och det är en tidig serieomstart mot Slottsbron på bortaplan.