Lever vidare efter storförlust

Storförlust igen. Men viktigast av allt är att Älgå lyckades undvika W.O och spela av gårdagens bortamatch mot Ås/Åmotfors. Det var nämligen med nöd och näppe som man klarade av att ställa upp med fullt lag.

Torsdag förmiddag och Älgå hade fortfarande bara åtta spelare klara för seriens svåraste bortamatch. Mikael Simberg, Adam Alvarsson, Bonny Karlsson och Tobias Carlström Georgsson stod på skade- och sjukdomslistan. Samtliga av lagets hockeyspelare var också dom frånvarande.

Om matchen spelats under helgen i stället hade förutsättningarna sett betydligt bättre ut, men något byte av matchdag gick inte Ås/Åmotfors med på.

Med en walk-over i bagaget var alltså Älgå piskade att åka till match och ställa upp med de åtta spelare man hade. En andra W.O skulle betyda uteslutning från serien och omstart i division 7.

Mirakulöst nog lyckades man skrapa ihop tolv man och fullt lag på torsdagskvällen. Tränaren Anders Elg spelade från start och enda avbytare var Benneth Andersson. Senast han spelade var under Älgås första sejour i division 5 på 00-talet.

Fullt lag, men givetvis enormt svåra förutsättningar mot seriesuveränen på bortaplan. Vid seger skulle Ås/Åmotfors dessutom säkra seriesegern.

Redan på förhand förtjänade Älgås tolv tappra mannar all respekt. I halvtid hade man dessutom svarat för en förhållandevis riktigt bra insats. Underläge med 4-1, men märk väl ettan i den egna kolumnen. Johannes Rydén, lagkaptenen för dagen, reducerade till 2-1 i den 32:a matchminuten. Ett riktigt fint resultat i det läget av matchen.

Älgå orkade givetvis inte hålla emot i andra halvlek. Anders Elg bytte med Benneth Andersson med halvtimmen kvar och därmed var Älgås bänk tom. Oskar Björn klev sedemera av planen haltandes och Älgå var nere på tio man. Hemmalaget gjorde fyra byten.

Vid ställningen 11-1 kändes de fyra tilläggsminuterna riktigt jobbiga och i slutsekunderna fastställdes slutresultatet 12-1.
Ås/Åmotfors fick därmed fira seriesegern i division 5 västra med fyrverkerier och guldhattar.

För Älgås del har resultatet ingen som helst betydelse. Det finns fortfarande en teoretisk möjlighet för att nå kvalplats. Då krävs dock seger i de tre avslutande matcherna samtidigt som Lysvik inte tar någon mer poäng.

I realiteten säger det sig ju självt att det blir division 6 för Älgås del nästa år. Prognosen inför de tre avslutande matcherna mot Mangskog, Lysvik och Årjäng säger att man kommer kunna ställa upp med fullt lag mot samtliga.

All heder till laget som åkte till Ås igår kväll och kämpade matchen igenom. Matchens gigant var Jim Flobergseter och extra beröm ska även – trots tolv insläppta – målvakten Jesper Jansson ha.