Lyckat när Älgå SK bjöd upp till dans

Den bästa träningen är den som blir av, men en kanske ännu bättre träning är den man får på köpet. Plötsligt är du glad och sjösvett efter ett konditionspass du inte visste hade startats. Dans, och i synnerhet bugg, är en fantastisk aktivitet som blandar sång och musik med umgänge och träning. 
I söndags gav Älgå SK möjligheten att skrapa på ytan på dansen värld då vi arrangerade en workshop om buggens grunder.

Dra, tryck, dra, tryck, dra, tryck. Bak, sida, fram, sida, bak, sida fram.

Ska man lära sig någonting så kan ramsor vara ett bra trick för att memorera exempelvis en ordningsföljd. I dansen är det musiken som styr och då kan en melodisk och taktfast ramsa vara till hjälp för att komma ihåg grundstegens ordning.
Säkerligen var det mer än en av söndagens deltagare som hade någon ramsa på repeat i huvudet under kvällen.

Under dryga tre timmar förvandlades nämligen Sulvikskolans idrottshall till en danslokal. En workshop om grunderna i konsten att bugga hölls för cirka 15 deltagare. Man började med det kanske viktigaste av allt – gå och trampa i takt. Sedan fick man lära sig hur danspar ska hålla i varann och både känna och förhoppningsvis hålla takten genom händerna.
Så småningom var det dags att börja snurra. Både fri och hållen vänstervändning testades på medan timmarna bara flög fram.

Den eventuella anspänningen som fanns hos gruppen vid kursstarten var tillintetgjord när musiken tystnade för sista gången. Dans är roligt även när det är lite klurigt och alla lämnade Sulvikskolans danslokal med breda leenden.
Detta var ett mycket lyckat arrangemang som visade att även i västvärmland finns minsann ett dansintresse. Kanske bjuder Älgå SK snart upp till dans igen!

Tack till ledarna Sara Pauselius och Johannes Ericsson!