Målkalas borta mot Värmskog

På fredagskvällen var det dags för den andra matchen för hösten, denna gång på bortaplan mot Värmskogs SK. Förhoppningen var att vi skulle fortsätta med det fina spel som vi presterade i föregående match mot Mangskog med den enda skillnaden att vi skulle lägga till en liten, liten ingrediens, nämligen MÅL!!
Ingen alltför oviktig ingrediens i fotboll alltså och grabbarna gjorde klart tidigt att ingen skulle bli besviken denna afton!

Älgå startade matchen med ett högt tempo och Värmskog hade fullt sjå att hinna med under de första minuterna och fick också mycket rättvist in ett tidigt ledningsmål efter 5 minuter signerat Thomaz ”Lorden” Andersson efter en snygg framspelning av Martin Karlsson.

Halvleken fortsatte med ett rejält spelövertag för oss och många fina anfall skapades, stundtals var det rena klapp-klapp spelet i VSK:s straffområde, trots detta fick vi vänta tills den 30:e min innan Henrik Magnusson kunde lyfta in 2-0 målet.

Värmskog var dock inte helt ofarliga i sina kontringsförsök och några få minuter senare ramlade en boll ner straffområdet som vi inte lyckades rensa bort och Thomas Larsson i målet var chanslös på reduceringsmålet.
2-1 alltså och genast lite nervösare igen, man vet aldrig, men vi höll resultatet till halvtidsvilan och samlade kraft under pausen.

I andra halvlek var det ingen snack om saken, Värmskog började gå på knäna och vi bara ökade farten. Thomas ”der bomber” Berntsson skickade in 3-1 med ett riktigt klass-avslut en kvart in i andra, fem minuter senare prickade ”Lorden” in sitt andra mål. Han var dock inte nöjd där utan bara 3 minuter senare lyfter han även in 5-1 (sitt tredje för kvällen!) bollen i mål långt utifrån sin vänsterkant. Skönt att målen trillar in för Thomaz då han sett riktigt het ut på träningarna på sistone!

Värmskog får in ett tröstmål ett par minuter efter men det hjälper föga då Martin Teodorsson fastställer slutresultatet till 6-2 efter att som brukligt fått på en riktig kalasträff från distans och det var bara att plocka ut bollen från nätmaskorna för den chanslöse VSK-keepern.

Beröm till alla 15 spelare som var med, stabile kaptenen Thomas i målet kanske inte hade den svettigaste matchen men tog det som kom hans väg, målen kunde han inget göra mycket åt, KANON!

Försvaret med David Viklund, Jim Flobergseter, Martin Karlsson & Henrik Ryman agerade tryggt och säkert som vanligt, KANON!

Mittfältstrion med Teo, Patrik Karlsson & Björn Ryman tog hand om det centrala spelet och arbetet med att vinna bollar och fördela spelet, KANON!

Anfallet med Tompa, Lorden & Börren öser på framåt, alla tre målade, KANON!

Avbytarna denna kväll, Jesper Nylund kom in på vänsterbacken och visade varför han är med och tampas om platserna här, Andreas Magnusson kom in som forward och visade upp ett piggt spel och var hårsmåner från att sätta dit en eller två, Ola Olsson in på centrala mittfältet och visar upp en härlig pondus & spelskicklighet, Per Pettersson in på högerkanten med sitt frejdiga löpande som är så nyttigt för oss, KANON!

Inte lätt att ta ut en startelva i Älgå med så starka spelare men ack så roligt! Dessutom har vi ett gäng i u-laget som presterar match efter match, det ser bra ut för Älgå SK just nu!!

Nästa fredag en tuff nöt i Jössefors IK som kommer på besök till Älgvallen, ser fram emot det! 🙂