Målkalas mot Jössefors

Det blev målkalas på Älgvallen under fredagskvällen när Älgå besegrade Jössefors med hela 7-2 (5-1) i derbyt. Det behövdes dock en straff för att Älgå skulle få fart på fötterna och målproduktionen.

Vårens derby på Forshälla slutade bara 1-0 till Älgå efter att Tobias Olsson nickat in matchens enda mål. Det var en drabbning mellan två krigande lag.
Så när Jössefors tog ledningen med 0-1 redan efter fem minuter i gårdagens match så kändes det inte riktigt bra.
–Vi fick ett tidigt underläge, det är alltid jobbigt, särskilt med tanke på matchen i våras, konstaterar Daniel Andersson.
Älgå spelade trevande och fick det inte att stämma till hundra procent. Men efter 25 minuter drogs Andreas Magnusson ned i straffområdet och straff dömdes. ”Gädda” tog själv hand om den – och förvaltade den på bästa sätt. 1-1 och vi var tillbaka där vi började.

Andreas Magnusson kvitterade till 1-1 på en straff i den 25:e matchminuten.

–Då var det 0-0 igen, då kände jag att vi till slut skulle jobba sönder dom.

Proppen ur

Straffen var en vändpunkt i matchen och det var proppen ur, ketchupeffekt och allt vad det heter.
Tre minuter senare, Henrik Magnussons skott täcktes undan av Jössefors-back och returen gick till Gädda som slog in 2-1. Det var också Gädda som låg bakom det anfallet.
Matchminut 34, Älgå fick en frispark strax utanför straffområdet och något till vänster. Martin Theodorsson slog till – kaboom – 3-1 till Älgå.

Martin Theodorsson gratuleras efter att ha bombat in 3-1 till Älgå.

Tre minuter senare nickade Jössefors undan en Älgå-hörna, men den gick bara till Patrik Karlsson som lade upp bollen för Martin Karlsson – kaboom – rakt upp i första krysset.
Precis innan halvtidsvilan så hamnade bollen hos Björn Ryman vid straffområdeslinjen och han bara la in 5-1 till Älgå. Så enkelt, så elegant och så skönt.
–Vi visade riktig karraktär och mal på och lyckades vända såpass rejält, säger Daniel.
–5-1 i halvlek var arbetsro.

Martin Karlsson gör 4-1 till Älgå i samband med en hörna.

Dock blev det 5-2 i upptakten av den andra halvleken, men det var nog ingen som blev direkt oroad av det.
–Det kändes inte som att de skulle göra fyra mål på oss i andra.

David första mål

Fyra mål hade inte räckt för att kvittera heller. I den 76:e minuten slog Björn Ryman bollen snett innåt bakåt från höger till Patrik Karlsson som sköt in 6-2. Matchens sista mål gjordes av David Wiklund på en hörna. Detta var dessutom Davids första mål i Älgå!
Tre poäng och många mål framåt är bra för tabellen och resten av höstsäsongen. Segern gjorde Älgå till serieledare, i alla fall tillfälliga, eftersom Mangskog reser till Koppom/Köla senare under lördagen.
Beröm fick Andreas Magnusson, Björn Ryman och David Wiklund.