Mangskog avgjorde i första

Älgå svarade för en riktigt platt insats i första halvlek i dagens derby mot Mangskog. 0-3 i halvtid blev till sist 1-4 efter en uppryckning i andra.

I och med Lysviks seger mot Grums förra helgen försvann den sista teoretiska chansen för Älgå att nå kvalplatsen. Jumboplatsen går fortfarande att undvika, men då krävs segrar i de båda avslutande matcherna mot Lysvik och Årjäng. Samtidigt ska de sistnämnda inte ta någon mer poäng.

En parentes i sammanhanget är att fyra poäng krävs för att undvika nytt lågvattenmärke sett till vunna poäng i femman. När Älgå åkte ur division 5 1985 skrapades nio poäng ihop.

Bonny Karlsson

I dagens match hade alltså Älgå ingenting att förlora utan kunde släppa handbromsen helt och hållet. Dessvärre gjorde man inte det utan svarade faktiskt för en sämre insats än mot Ås/Åmotfors senast. I alla fall sett till första halvlek då Älgå bara låg under med 2-1 efter halvtimmen.

Efter lika lång tid i eftermiddagens match mot Mangskog var ställningen 0-3. Tidigare Älgåspelarna Henrik Ryman och hans namne Magnusson svarade för två respektive en fullträff.

2-0-målet var omdiskuterat. Skottet tog i stolpens insida och dansade parallellt med mållinjen innan bollen rensades undan. Domslutet var mål och hemmalaget protesterade kraftfullt. Man menade att bollen inte borde kunna skruva sig och vända ut ur målet på det blöta gräset.

Mangskogs ledning var hur som helst fullt korrekt efter halvlekens slut. Älgå presterade knappt något eget spel alls utan gästerna fick komma i anfall på anfall.

Bättre blev det i andra halvlek, men då hade Mangskog inlett med att utöka till 4-0 på en straffspark. Älgå fick dock sista ordet och kunde snygga till siffrorna en aning då Johannes Rydén reducerade på en fint slagen frispark.

Två matcher återstår av årets säsong och närmast väntar Lysvik på bortaplan nästa helg. Om 14 dagar avslutar Älgå säsongen på hemmaplan mot Årjäng.