Mental seger efter oavgjort

Första poängen vunnen! Derbyt tillika nykomlingmötet i femman mot IF Örnen på onsdagskvällen slutade oavgjort. En viktig pinne inför framtiden, men det kunde lika gärna blivit tre.

Säsongen är lång och det är många derbyn där vad som helst kan hända. Det blev tydligt redan i den andra omgången för Älgås del.

Skadelistan är fortfarande av betydande längd och skavanker återfinns även bland dom tillgängliga spelarna. Lagkaptenen Marcus Ekblom klev av efter 20 minuter.

Positivt är att hemmalaget kom till start med ett nyförvärv på topp. Jonny Åsvik, kanske mer känd som spelare i Arvika HC, var först ut med att debutera bland förstärkningarna som är på väg in.

Första halvlek var gästernas. Örnen höll i taktpinnen och Älgå hade svårt att prestera ett eget spel. Gästerna tog ledningen efter 18 minuter med en snedträff, ”felträff” eller hur man nu väljer att titulera det. Utdelningen var hur som helst maximal då det blev ett lobbskott som ställde Jesper Jansson i mål.

Snabb upphämtning i slutet

2-0 till Örnen kom efter halvtimmen. Sett till tidigare prestationer skulle matchen därmed ha varit förlorad. Dittills hade Älgå aldrig lyckats hämta upp ett underläge. Att man fick sista ordet och reducerade till 2-6 mot Norrstrand var en föga tröst i sammanhanget.

Men onsdagskvällen förde ett trendbrott med sig. I slutet av första halvlek bröt Emil Henriksson in i banan från vänster och tryckte upp 1-2 i bortre krysset. Målnollan i division 5 blev bruten!

Men det stanande inte där. Kort därpå hittade samme Henriksson den lösa bollen i straffområdet efter en tilltrasslad situation. 2-2 och händelseutvecklingen var fantastisk i halvlekens slutskede.

Upphämtningen var en moralisk seger i sig och gav en stor och välbehövlig injektion självförtroende. Spelet i andra halvlek var mycket bättre och matchen var lika mycket Älgås som Örnens.

Stark vändning

I den 63:e minuten fullbordade dessutom Johannes Rydén vändningen med sitt frisparksmål som gav 3-2. Älgå hade vänt 0-2 till 3-2 i hemmapremiären och plötsligt var tre blytunga poäng inom räckhåll.

Det var dock lång tid kvar av matchen och sista halvtimmen var mycket spännande. Med dryga tio minuter kvar kom dessvärre kvitteringen till 3-3. Åsikterna om situationen lär gå isär beroende på hos vilket lag sympatierna ligger, men utan att överdriva så kan man säga att Jesper Jansson inte var ostörd i samband med målet.

Chans till ett segermål hade båda lagen, men det oavgjorda resultatet var fortfarande det aktuella när domaren blåste i pipan.
Det var ingen seger. Men det var en seger.