Nära poäng mot seriefavoriterna

Efter en mycket känslosam – och framförallt dramatisk – avslutning på derbyt stod det klart att seriefavoriterna lyckades hålla undan. 3-2 (1-1) till Jössefors blev slutresultatet i herrsexans andra omgång.

–Vi var klart värda en poäng tycker jag, säger Älgåtränaren Daniel Schröder.

Senaste gången Jössefors A-lag besegrade Älgås A-lag i tävlingssammanhang var faktiskt så länge sedan som 2003. Förvisso har Älgås U-lag blivit besegrat av både Jössefors A- och U-lag sedan dess och för inte särskilt längesen vann de gul-svarta en träningsmatch. Men i en seriematch med tre poäng på spel var det faktiskt så längesen.

I kväll hade dock Jössefors chansen på riktigt. Utsedda till seriefavoriter i division 6 och med tre poäng i bagaget från seriepremiären mot Åmotfors/Ås. I deras hemmapremiär stod det numera föryngrade Älgålaget för motståndet.

Men i matchöppningen var det faktiskt de blåklädda som tog kommandot på Forshälla.

–Spelmässigt tycker jag i alla fall att vi har första halvan av första halvlek, menar Daniel Schröder.

–Då kändes det som ett nackskott när de fick 1-0.

Snabb replik

Jössefors tog ledningen efter 10 minuter, men det dröjde inte särskilt många minuter innan utjämningen kom. Martin Teodorsson sköt en frispark ur en snäv vinkel från höger och siktade mot första stolpen. Efter lite kalabalik ramlade bollen in över mållinjen och Jonathan Andersson var siste man på bollen som betydde 1-1.

Jössefors reste sig sedermera och tog över initiativet, men det oavgjorda resultatet följde med lirarna in i omklädningsrummet.

Älgå fick en drömstart i öppningen av den andra akten. Straff dömdes och utfördes klanderfritt av nyförvärvet Markus Ekblom som gav Älgå ledningen med 2-1. Vad som senare kom att saknas var ett enkelt spel av de blåklädda.

–Vi behöver inte spela triangelspel utanför vårt straffområde när vi leder.

Kvitteringen kom dock från elva meter. Matchens andra straff var Jössefors och Robin Larsson var bara nära att rädda.

16 minuter in i andra halvlek slarvades det och en situation uppstod som resulterade i 3-2 till Jössefors.

IMG_3177

Irriterat i slutet

Älgås uppförsbacke kändes tung i det skedet, men när matchen gick in i sitt slutskede så började man komma närmare. Känslomässigt började det också hetta till i slutet. Jössefors försökte maska vid frisparkar och slutligen landade det i starka känsloyttringar bland flertalet spelare samlade i mittcirkeln.

–Det är derby, men det var lite väl häftigt.

När klockan tickade upp mot 90 minuter skulle matchen avgöras. Älgå hade tilldelats en frispark och genom den skickades bollen in i straffområdet. Vad som hände där vet bara de som var närmast situationen, men enligt aktörerna själva sköt Randi Rafael in bollen över mållinjen, men Jössefors rensade undan och träffade Jonas Johannessons hand. Om det var mål så såg inte domaren det eftersom domslutet blev en frispark för Jössefors på grund av hands. Jublet bland Älgåspelare och supportrar tystnade. Enligt spelarna var bollen över mållinjen och slutresultatet skulle i så fall ha blivit 3-3.
Resultatet som gäller är dessvärre 3-2 och Älgå står således kvar på noll poäng efter två omgångar. Men det måste ändå understrykas att det var de stora seriefavoriterna som besegrade Älgå i kväll och att man svarade för en hedervärd insats. Den räckte sånär till poäng.

Beröm från tränarhåll gick idag till Jonathan Andersson och Robin Larsson.