Nio mål när Älgå föll mot Klässbol

Säsongens, tillika veckans, andra träningsmatch för Älgåherrarna är nu avklarad. Ny motståndare från en ny division och en helt ny matchbild jämfört med måndagens match mot Värmskog. Hela nio mål gjordes, varav åtta redan i den första halvleken. Fördelningen var dock till Älgås nackdel.

I måndags överraskade kanske Älgåspelarna sig själva genom att ”bara” förlora med 3-0 mot division 5-laget Värmskog. Värt att påminna om är faktumet att ställningen blott var 0-1 fram till slutskedet av matchen.

Dagens motståndare var på pappret något enklare då Klässbols SK kommer höra hemma i sexan. Att det skulle ge en något annorlunda matchbild jämfört med i måndags kunde man anta, men den målrikedom som infann sig på Lingonvallen hade förmodligen ingen förutspått.

Första kvarten var mållös, men sedan inleddes en halvtimmes målfest. Klässbol tog ledningen på hörna, varpå Älgå omedelbart kvitterade i samma typ av fasta situation. Oskar Boström tog sin egna retur.

– Tidigt på säsongen kan det vara svårt att hålla undan de lägena, kommenterar Älgåtränaren Jörgen Chytraeus hörnmålen.

Likaläget stod sig dock inte särskilt länge. Klässbol återtog ledningen i den 22:a minuten och utökade densamma inte bara en, utan två gånger. Redan efter 35 minuter var ställningen 4-1 till Klässbol och Älgås försvarsspel hade förbättringspotential.

– Klässbol spelade ett rakare spel än Värmskog, det var vi inte bekväma med, konstaterar Jörgen.

Joakim Heintz

Vill man ta till ett positivare synsätt så kan man peka på att Älgå var ganska effektiva framåt när chanser väl uppstod. Joakim Heintz följde med bollen in i mål när han reducerade till 2-4 och lämnade en vippande målställning bakom sig.

Glädjen blev dessvärre kortvarig då Klässbol återtog tremålsmarginalen och gjorde 2-5, men Älgå svarade och David Magnusson satte 3-5 innan paus. Ett halvtidsresultat som hade ansetts varit ett målrikt slutresultat.

David Magnusson

Den som förväntade sig samma glada måltempo i andra halvlek blev dock besviken. En taktisk justering gjordes och Älgås trebackslinje övergavs.

– Vi ändrade till fyrbackslinje i andra, då blev det en annan matchbild. Samtidigt spelade inte Klässbol lika rakt heller.

Riff van der Waal

Målvakten Riff Van Der Waal gjorde sin andra match i Älgå och sin andra i ett elvamannamål. I andra halvlek gjorde han flertalet kvalificerade räddningar, vilket gjorde det extra synd att han tvingades kapitulera en sista gång i slutminuterna. Slutresultatet 3-6 (3-5) var fastställt.

– Det var två olika halvlekar, summerar Jörgen.

Det var även en helt annan match än i måndags, men förlustmarginalen blev faktiskt densamma – tre mål. Drygt en halv månad återstår till seriepremiären på Älgvallen och laget har nu två ordentliga genomkörare i både ben och huvud.