Oavgjord målfest i säsongsfinalen

Det blev ingen segrare i mötet mellan seriens båda förlorare. Efter en jämförelsevis jämn och lugn första halvlek blev det ett ordentligt målkalas i andra. 4-4 slutade bottenmötet tillika säsongsfinalen mellan Älgå och Årjäng.

Förra årets toppduell i den västra sexan stod mellan just Älgå och Årjäng. Den stridens utgång och allt som hänt sedan dess känner vi till. Varken det ena eller det andra laget har knappast ridit vidare på den framgångsvågen.

Årjäng spelade så sent som på fredagskvällen på bortaplan mot Velen och föll med 9-0. Som grädde på moset började bussen brinna (!) på resan därifrån vilket ledde till en sen nattlig hemkomst.

Älgås förutsättningar var inte heller speciellt bra. Timmen innan avspark konstaterades tre mycket sena återbud. Därmed var Älgås avbytarbänk tom redan vid avspark.Anders Elg

Tränaren Anders Elg spelade från start och likaså assisterande tränaren Joakim Andersson. Den sistnämnde fullföljde inte förra säsongen på grund av knäproblem. I dagens match skulle han dock göra ett försök att spela, men givetvis börja på bänken.

IMG_6880

En svår säsong skulle avslutas för de båda hårt prövade lagen i en betydelselös match. Den första halvleken var jämn men stadigast grepp om taktpinnen hade gästerna. Efter 23 minuter tog Årjäng ledningen och behöll densamma halvleken ut.

Joakim Andersson

Joakim Andersson vid 1-1.

Att säsongens sista halvlek skulle bli en målfest var det nog ingen som trodde. Det började i den 49:e minuten då Joakim Andersson stod för kvitteringen i sin första match för året.

Bara fyra minuter senare fick Älgå en hörna där bollen landade hos Benneth Andersson som dundrade in 2-1.

Christopher Roynezon

Årjäng var dock ruggigt effektiva under halvleken. Älgå hade spelet men när gästerna fick chansen så tog man den alltsom oftast. Fem minuter senare var det kvitterat till 2-2.
Mer mål skulle dock komma från båda lagen. Benneth Andersson fick ett fritt läge snett från höger och placerade in 3-2 i bortre krysset. Två riktigt tjusiga mål av den ”gamle” Älgåspelaren som gjort comeback i säsongens slutskede.

Benneth Andersson

Benneth Andersson placerar in 3-2.

Glädjen över det fina målet förtjänade att bli mer långvarig än den blev. Årjängs kvittering lät nämligen inte vänta på sig. Gästerna gick omedelbart upp och kvitterade till 3-3 bara minuten senare.

Målfesten var inte slut än. I den 67:e minuten lade Johannes Rydén en vänsterhörna som Tony Kaspersson nickade in vid stolproten. 4-3 till Älgå som verkligen ville avsluta med en trepoängare.

Tony Kaspersson

Tony Kaspersson tar sikte på bollen…

…och nickade in 4-3.

Hemmalaget såg dessutom ut att klara det när bara fåtalet minuter återstod av matchen. Men så fick Årjäng en frispark till vänster om straffområdet och i samband med den kom 4-4.

Matchen var betydelselös och den delade poängen var inte på något sätt orättvis. För båda lagen var det roligt att få avsluta med att göra många mål. Men för Älgås del fick matchen ändå en eftersmak av besvikelse. Den blev en sista påminnelse om hur säsongen har sett ut och hur svårt det varit att ta poäng.

Jesper Jansson

Flertalet gånger har man gjort sig förtjänta av åtminstone en poäng, men har alltsom oftast stått som förlorare efter 90 minuter. Den hemska hemmamatchen mot Grums i slutet av juni är det klaraste exemplet och mest smärtsamma minnet.