Oavgjort gav årets första poäng

Älgås poängnolla i division 6 sprack i den tredje omgången efter resultatet 2-2 borta mot Bäckalund. Känslan efter matchen var dock att den skulle ha slutat med bortaseger.

Fredagkvällens drabbning var Älgås från och med den tredje matchminuten. I alla fall sett till den första halvleken som var riktigt bra.

–Första halvlek var vår bästa hittills. Vi borde kanske fått mer utdelning, vi hade bra spel, berättar Älgåtränaren Daniel Schröder.

När Älgås ledningsmål kom efter 23 minuter genom Jonas Johannesson så var det således rättvist. Ställningen var densamma när aktörerna lämnade banan för pausvila och taktiksnack.

–I halvtid sa vi att vi skulle spela säkert, men det gjorde vi inte. De gjorde mål första minuten.

1-1 skulle senare bli 2-1 till Bäckalund.

–De fick energi då. Då tog de över matchen en sväng.

Underläge efter straff

I den 68:e minuten fick hemmalaget möjligheten att ta ledningen i matchen genom en chans från straffpunkten och gjorde också det. Då hade Älgå 20 minuter på sig att hitta fram till en kvittering.

–Vi höjde oss ändå relativt snabbt.

Med en trebackslinje som försvar så satsade man framåt.

–Vi lyckades få in en boll till slut genom Ola Kaspersson. Det var en situation inne i straffboxen nära mål.

Detta skedde i den 82:a minuten och knappa tio minuter fanns alltså kvar för något av lagen att göra 3-2. Hemåt ställdes inte den återställda fyrbackslinjen på några större prov.

Felaktig offsideavblåsning

Framåt hände det dock saker. Jonas Johannesson blev helt frispelad och hade alltså ett gyllene läge att göra sitt andra i matchen..

–Men så blåser domaren av för offside.

Tydligare exempel på felaktigt domslut i en sådan situation kan man nog inte få. En skadad Bäckalundspelare låg nämligen kvar ungefär vid egen hörnflagga och upphävde således offsiden.

–Det känns som att domsluten grinar oss i ansiktet just nu, suckar Daniel som fick mottaga domarens ursäkt efter matchen.

2-2 blev alltså slutresultatet och Älgå fick nöja sig med en poäng. Sett till spelet i första halvlek och offside-situation i slutet så skulle det nog ha blivit tre pinnar. Positivt är dock att poängnollan i och med detta har spruckit.

Nästa utmaning för Älgå är vad som förhoppningsvis kommer bli hemmapremiären, nämligen match mot Lysvik på Älgvallen. Lysvik som senast kommer från en 1-0-seger mot Jössefors på Forshälla.

Beröm i fredagens match utgick till Ola Kaspersson och Jim Flobergseter.