Oavgjort i premiären

Älgå och Mangskog fick en poäng var med sig från fredagens seriepremiär i division 6. Detta efter en insats som inte motsvarade förväntningarna.
–Bottennapp, vi ska vara glada för en poäng, säger Daniel Andersson.

Fredagen den 6:e maj inledde herrarna resan på vägen tillbaka till division 5. Man gjorde det på Mangvalla i Mangskog mot laget med samma namn. Ett Mangskog som kvalade för spel i femman förra säsongen, men misslyckades med detta. Således var Älgås motståndare, precis som man själva, ett förmodat topplag i sexan i år.

Björn Ryman låg bakom Andreas Magnussons 1-0-mål i slutet av den första halvleken.

Men detta var inte någon match som går till historien. Älgå hade ett mindre spelövertag i första halvlek men gjorde samtidigt inte tillvaron speciellt otäck för Mangskog. Att hemmalaget blev en man kortare efter ett rött kort efter ungefär en halvtimme spelad lyckades inte Älgå utnyttja heller.
Men trots detta var det ledning för Älgå efter första halvlek. Björn Ryman spelade fram Andreas Magnusson som kunde slå in 1-0 i öppet mål i slutet av halvleken.
–Börjar lite trevande och fram till målet höjer vi oss, sen fick de utvisningen. Då blev det som i stormatcherna, det är svårt att spela elva mot tio. Då dog spelet, säger Älgå-tränaren Daniel Andersson.
I andra halvlek var det oftast Mangskog som stod för de intressantaste lägena. Avsaknaden av ordentlig skärpa i passningsspelet gjorde det svårt för Älgå att skapa några riktiga anfall och öppnade upp för kontringar för hemmalaget.

Christoffer Damström

1-1 kom på en straff i början av andra halvlek. Ett ledningsmål för Mangskog hade inte varit oförtjänt om man utnyttjat någon av de chanser som Älgå i sista stund kunde avvärja.
Under slutminuterna samlade ändå Älgå de sista krafterna och försökte gå för ett ledningsmål, men Mangskog var snabba att kontra när man fick chansen och man var närmare segern än vad Älgå var.
Men någon segrare fick inte matchen som slutade oavgjort,

Glädjescener efter att Älgå tagit ledningen. Men efter 90 minuter var det inte lika muntert.

–Det är många som tappat poäng här uppe, det är ett bra lag. Det är ingen skam, men spelet vårat är under all kritik.
Nästa fredag hoppas Daniel på en annan inställning då Älgå tar emot ett annat förmodat topplag – Värmskog. Då får vi hoppas att premiärnerverna är borta.
–Det var lite nerver och hyfsat med folk, det kan sätta sig lite i huvudet, men en poäng får vi vara nöjda med.
Beröm fick Christoffer Damström för sin löpvilja och Dennis Olofsson som gjorde ett bra inhopp i slutet av matchen.