Oavgjort i seriefinalen

Seriefinalen tillika omstarten av densamma mellan Älgå och Mangskog slutade oavgjort efter en mållös tillställning. Mållös är även något man skulle kunna bli när man konstaterar att Älgå inte lyckades få in en enda boll bakom den storspelande MSK-målvakten.

Vi minns premiären i Mangskog i våras. Också den matchen slutade oavgjort, men med mersmak för hemmalaget som radade upp vassa chanser i den andra halvleken.
Men efter fredagens match på Älgvallen var mersmaken Älgås. Hemmalaget skapade massor av målchanser under matchens gång och hade ett ganska klart spelövertag. Älgå gjorde en betydligt bättre match än i våras.
—Ja där var vi som asplöv. Idag var vi tuffare och spelade lite mer boll, säger tränare Daniel Andersson.
En 90 minuter lång fotbollsmatch som slutar 0-0 brukar inte vara någon höjdarmatch. Men den här 0-0-matchen var inte som de flesta andra. Med ett Älgå-mål hade det varit en riktigt rolig match, men riktigt så roligt blev det alltså aldrig.
IMG_0676
–Vi får inte in uslingen, suckar Älgå-tränaren.
Det var seriens bästa offensiv som mötte seriens bästa defensiv. Men sett till matchbilden kunde man lätt missta sig för vilket lag som hade den bästa offensiven och vice versa. Älgå radade upp målchanser i den första halvleken. Älgå radade upp målchanser i den andra halvleken. Men Mangskogs målvakt Pär Torstensson var fenomenal och blev föga överraskande utsedd till matchens lirare i MSK.
IMG_0723
–Räddade han inte så fick han den på sig.
Den räddning som etsat sig fast hårdast på näthinnan var Thomas Berntssons hårda skott från straffområdesgränsen. Samtliga på Älgvallen hade nog kunnat satsa både det ena och det andra beloppet på att det skulle bli mål. Men målvakten slängde sig – åt fel håll – men fick bollen på benen och lyckades på så vis styra den över ribban.
—Det var som förgjort kändes det som, säger Daniel.
IMG_0682
0-0 blev alltså slutresultatet i seriefinalen och tabelläget är således oförändrat, vilket gör Mangskog till serieledare med en poängs marginal ned till Älgå. Omgångens vinstlott fick IFK Ås/Åmotfors som vann borta mot Gillberga med hockeysiffrorna 5-4 och blev därmed trea i tabellen, två poäng bakom Älgå.
Närmast möter Älgå Värmskog i en icke helt okomplicerad bortamatch, medan Mangskog tar emot Örnen på hemmaplan.
Beröm fick Björn Ryman och Henrik Magnusson.