Oavgjort när damerna avslutade säsongen

Damerna blev idag ett av tre lag som orsakat poängtapp för överlägsna seriesegrare FK QBIK. Förvisso var matchen helt betydelselös för båda parter. 1-1 blev i alla fall slutresultatet i säsongens sista match där faktiskt Älgå var mer värda segern.

IMG_7718

–Tycker faktiskt vi var värda att vinna, vi hade de farligaste målchanserna, säger tränare Bosse Johansson.

Pia Wallberg gav Älgå ledningen i den 13:e matchminuten, en ledning som faktiskt höll i sig till den 76:e minuten då QBIK kvitterade till 1-1. Däremellan uppstod chanser åt båda håll, men aningen fler och vassare var signerade någon i det blåa hemmalaget. Hemmaplanen hette för övrigt Forshälla i dag då Älgvallen var för blöt för att husera serieavslutningen.

IMG_7700

Sara viktig i backlinjen

Att gästerna inte fick något mål kunde man bland andra tacka Sara Persson för som varit en stabil pjäs i backlinjen hela säsongen.

–Jag blev ju back, har inte varit det på ett par år. Men det har känts bra när jag och Suss (Susanne Åström) varit duo, säger Sara som Älgå fick ”på köpet” genom samarbetet med Jössefors.

I Jössefors var hon lite av varje. Målvakt, back men också på positioner högre upp. Möjligheten att göra mål oftare är något hon saknar, men istället har hon i år bidragit till mindre insläppta mål.

Sara beskriver dagens match.

–Tycker det flöt på bra och vi hjälpte varandra. Otur att det blir mål i och med att Elin halkade.

Således var inte ens Forshälla någon speciellt bra fotbollsplan idag.

–Det blir lite parodi på fotboll när planen är som den är, säger Bosse.

IMG_7778

Slutar sjua

Efter gästernas 1-1 mål var Älgå inte speciellt långt ifrån att återta ledningen vid flera tillfällen, dock utan resultat.

–Synd att vi inte fick mer än ett mål, vi hade chanserna, säger Sara.

Det hade dock ingen som helst betydelse då den slutgiltiga tabellpositionen hade blivit densamma. När vi nu summerar damernas säsong i division 4 Värmland damer så slutar Älgå på sjunde plats med 30 poäng. Dessa har man förtjänat genom att på 22 matcher vinna 9 matcher och spelat oavgjort 3 gånger. Målskillnaden skrevs till -7 efter 42 gjorda mål och 49 insläppta.

–Jag tycker det har varit en rolig säsong, ska bli tråkigt att inte ha det här laget i vinter, avslutar Sara som tillsammans med Susanne Åström fick beröm i matchen av Bosse.

IMG_7773