Oavgjort på missarnas afton

Herrlaget radade upp utmärkta målchanser i den första halvleken mot Säffle FF 2 på fredagskvällen. Men målet var alldeles för litet för att fånga in avsluten. Slutresultatet 1-1 gladde nog bara Säffle.
– Jag är så besviken, det känns som en förlust, säger Stig Pettersson efter matchen.
IMG_5390

Efter den snöpliga förlusten mot Töcksfors i premiären spelade herrlaget på fredagskvällen sin första hemmamatch. Säffle FF 2 stod för motståndet och för hälften av kvällens underhållning. Även spelet var jämnt fördelat mellan lagen i första halvlek. Det mesta av det bästa stod dock Älgå för och hade ett flertal riktigt bra målchanser.

Ledning i första

15 minuter in i matchen kom 1-0 till Älgå. Thomas Berntsson fick bollen rakt framför mål och avfyrade stora bössan och gav Älgå ledningen. Det blåa hemmalaget skapade en handfull riktigt bra målchanser under de efterföljande 30 minuterna. Men avsluten gick både utanför och över målramen.
– Alldeles för dåligt att bara få ett mål på de chanserna, kritiserar tränare Stig Pettersson efter matchen.

IMG_5345

Sen kvittering

Trots alla chanser man hade i den första halvleken var det bara ett mål man byggde ledningen på. I andra halvlek var det Säffle som tog initiativet och jagade en kvittering. Thomas Larsson vaktade Älgås mål på ett föredömligt sätt och stod emot länge. Men i den 82:a matchminuten, efter två raka hörnor för Säffle, kom kvitteringen till 1-1. Adrenalinkicken som således följde för Säffle gjorde matchen obehaglig att se på för Älgå-supportrarna på plats. 1-2 kändes inte avlägset. Men Älgå kom också nära ett sent matchavgörande mål. Thomas Berntsson tog sig in i straffområdets vänstra regioner och avlossade en genomskärare som dessvärre rullade ut bredvid den bortre stolpen. Utan att någon Älgå-fot skickade in den i mål.

Sur ”förlust”

1-1 blev således slutresultatet, och den tappade tre-poängaren beskrevs som en förlust.
– Det här var surare än mot Töcksfors, vi var mer taggade idag, säger en mycket besviken Stig Pettersson.
– Vi skulle avgjort i första med 3-4 måls marginal. Om båda lagen satt sina målchanser skulle vi ha vunnit med 8-2.
Hela laget fick en eloge från Stig, men en särskild klapp på axeln till Martin Karlsson och Patrik Karlsson.
Nästa match är på onsdag mot rivalen Fiskeviks IF på bortaplan.