P10 föll efter stark uppryckning

Trots ett svårt utgångsläge i halvtid så kom Älgå/Jössefors P10 tillbaka på ett starkt sätt. Dramatiken var konstant på en hög nivå ända fram till domarens visselpipa ljöd. Tyvärr var hemmalaget på fel sida i det jämna, men välfyllda målprotokollet.

Liksom för F11 ett par timmar innan var det säsongens sista hemmamatch som skulle spelas. Liksom för F11 var matchen en jämn sådan, åtminstone sett till slutresultatet. Men matchutvecklingen som föranledde detsamma var av raka motsatsen.

img_7430

För motståndet stod Grums IK som fick en drömstart på matchen. 1-0 innan man ens spelat tre minuter. William Brunzell utjämnade en bit in i halvleken, men gästerna svarade genom att gå upp och göra 2-1 per omgående.

Detta var ett tungt baklängesmål och ännu tyngre skulle det bli för hemmalaget. Innan halvleken var slut så hade Grums utökat flera gånger om och ledde med hela 4-1.

img_7448

Svåra förutsättningar för ÄSK/JIK inför den andra halvleken alltså. Att energin gått förlorad och motivationen varit tappad hade varit förståeligt, men de blåklädda hade inte gett upp.

William Brunzell gjorde sitt andra mål då han reducerade till 2-4. Alfred Slettebö tog sitt lag tillbaka in i matchen på allvar genom sitt skott från mittcirkeln som innebar 3-4.

Grums var dock stundtals svåra att få stopp på när de gick till anfall. Det kändes som att nerven som matchen faktiskt fått gick förlorad då gästerna drygade ut ledningen till 3-5, men den kom snabbt tillbaka. Direkt efter avsparken fullbordade William Brunzell sitt hattrick med ännu ett långskott från mittcirkeln.

img_7453

Både han och sina lagkompisar radade upp målchanser i slutminuterna. Bland annat under en sekvens så svår att referera men så dramatisk och absurd, sett till sin mållösa utgång, var en av matchens avslutande. Den kunde inte göra annat än att väcka skratt hos båda sidors sympatisörer längs sidlinjen. Det var helt enkelt ungdomsfotboll i sitt esse där precis vad som helst kan hända.

Grums kunde vara mycket nöjda med att kunna lämna Älgvallen som segrare i och med sitt 5-4-resultat. Hemmalaget kunde vara nöjda över en fin uppryckning som var skrattretande nära att bli en fullständig upphämtning.

Härnäst för Älgå/Jössefors P10 väntar en säsongsavslutning på bortaplan mot Arvika.