Programenlig storseger mot jumbon

Segern var en programenlig sådan då tabelljumbon Grums IK 2 gästade Älgvallen i kväll. Älgå kontrollerade matchen från start till mål och vann komfortabelt med hela 8-1 (3-1). Då hör det ändå till saken att om det är någonting man kan klaga på så var det effektiviteten.

Tar man en titt på matchprogrammet och de fyra omgångar som hade spelats så är Grums det lag som står ut mest. Utöver poängen som togs mot Värmskog så har det enbart varit i negativ bemärkelse för laget i fråga. Samtliga förlustmatcher hade förlorats med minst sex mål. Inför kvällens drabbning mot Älgå var gästernas målskillnad -21 efter fyra omgångar.

Sett ur ett Älgåperspektiv fanns det således goda grunder till att se på matchen med en gnutta optimism. Samtidigt finns det alltid en risk för underskattning när tre poäng i det närmaste förefaller vara en självklarhet.

–Ja, det är jättefarligt, men vi löste det, konstaterar Älgåtränaren Reine Berntsson efter matchen.

Mikael Ek gav Älgå en drömöppning på matchen då han ur snäv vinkel placerade in 1-0 redan i den första minuten.

Mikael Ek

–Då trodde vi att det skulle rasa på som vi vill, men det blev lite stiltje.

Älgå låg ändå på framåt och skapade chanser, men i stället för 2-0 så kom scenariot från Eskilsäter i repris. På vad som i princip var den första målchansen så kvitterade Grums till 1-1 i den 19:e minuten.

IMG_4934

Likaläget varade i fyra minuter, vilket i stort sett var den sammanlagda tiden som matchen var målmässigt jämn. Peter Ek återtog Älgås ledning efter en halvt tilltrasslad situation i den 23:e minuten. Sedan kan man helt enkelt konstatera att det rullade på.
Mikael Ek såg till att 3-1 var resultatet som följde med lagen in i omklädningsrummen. Detta var i underkant eftersom Älgå med lite bättre effektivitet hade kunnat haft en ledning av den dubbla storleken.

Peter Ek gör 2-1

–Det kändes som att vi var så överlägsna att vi blev bekväma.

Under den andra halvleken var det i princip spel mot ett mål. Till skillnad mot de inledande 45 så började dessutom målen att ramla in med tätare mellanrum. Mikael Ek blev tremålsskytt när han dundrade in bollen i bortre krysset.
Christian Berntsson ville inte vara sämre utan placerade in ett skott från distans i samma kryss.
Alexander Steen är inte lagets längsta spelare, men det var ändå han som stod för två nickmål.

Alexander Steen

–Alex vinner oerhört mycket boll och fick göra två fina nickmål.

Slutresultatet skrevs till 8-1 där Kristoffer Östling var den siste onämnde målskytten. Ännu fler mål hade det definitivt kunnat bli, men Älgå var som tidigare nämnt en smula bekväma och hade tendenser till att vilja göra vackra mål.