Sämst när det gällde mest

Det var en av säsongens viktigaste matcher, men insatsen var en av de sämsta. Älgå föll mot Töcksfors med 1-2 (0-2) och gick således poänglösa från den första av de tre avgörande matcherna.

Igår skrevs en ny vers i den gamla visan om Älgå som inte tar poäng i femman. Man kan säga att det var precis som vanligt, fast ännu sämre.
–Första halvlek var den sämsta i år, menar Daniel Andersson.
Trots att detta var en match man var tvungen att ta poäng i.
–Vi talade om hur mycket det gällde innan matchen.

Men någon ”jävlar anamma” syntes inte till. Gästerna kunde gå till pausvila med en välförtjänt 2-0-ledning. Den som hört den gamla visan innan vet att då ska det mycket till för att Älgå ska vända på matchen.
–Vi höjer oss väl lite i andra och visar mer vilja.
Det var dock först mot slutet som Älgå verkligen bet i och försökte. Henrik Magnussons reducering till 1-2 med cirka tio minuter kvar gav ändå Älgå lite hopp.
–Målet var väl det enda riktiga skottet på mål.

Långbollarna Älgå försökte med matchen igenom gick i princip aldrig fram till någon Älgåspelare och ledde inte till några chanser. Men en frispark i slutminuten var ändå nära att resultera i 2-2. Martin Teodorsson siktade på bortre krysset och fick till en kanonträff, men målvakten hann dit.
2-1 till Töcksfors stod sig.
–Som vi startar är vi inte värda att vinna, konstaterar Daniel.
Detta var den första i en rad av tre måstematcher. Nu väntar hemmamatch mot Ekshärad följt av en bortamatch mot Munkfors. Det måste helt enkelt bli seger i dessa matcher, men minnesbilderna från gårdagens match ger ingen bra känsla.