Säsongen över innan den börjat för HIF/ÄSK

Två är starkare än en. Sådan var i alla fall tanken när Älgå och Hillringsberg gick samman inför säsongen ifjol. Nu har det dessvärre visat sig att inte ens två är starka nog.

Trots en oerhört tung säsong rent sportsligt för det unga laget så var det med en positiv anda som man gick till vintervila. Truppen var stor och det antyddes finnas möjligheter att värva både spets och rutin, något som saknats under året.

Under vinterhalvåret har dock träningsnärvaron varit bristfällig och har tyvärr inte blivit bättre, vilket förhoppningen varit. Att man på pappret varit en tillräckligt stor trupp är till föga hjälp då bara en av fyra planerade träningsmatcher genomförts – just på grund av spelarbrist.

Därför har nu det oundvikliga beslutet tagits: Hillringsberg/Älgå kommer tyvärr inte till seriespel i år. Detta innebär att varken Hillringsberg eller Älgå nu har något seniorlag i fotboll. För Älgås del är detta andra gången på tre år.

Givetvis kan detta ses som ett misslyckande, men det är samtidigt en direkt återspegling av vad som är vår nutid. Att bedriva landsbygdsföreningar är en utmaning och det kräver en kultur som inte längre är lika stark.
Samtidigt rättfärdigar inte det att ge upp, så vår målsättning är givetvis att komma tillbaka med ett seniorlag.