Seger i första träningsmatchen

Fotbollssäsongen av årgång 2014 är nu officiellt inledd. Tidigare idag spelade Älgå sin första träningsmatch mot Gunnarskog/Bortan på bortagrus. Efter en stabil insats var det Älgå som vann med 5-2, bland annat efter tre mål av Mikael Ek.

Premiärmatcher brukar ha en del nerver i sig och detta scenario var applicerat även på dagens träningsmatch. Under de inledande fem minuterna var aktörerna nervösa, men bara man fått upp flåset så blev det bättre.

–I tiominutersperioden efter det så var vi bra och gjorde två mål, berättar Daniel Schröder.

”Klässbolsspelarna”, om vi kan kalla dom för det, Peter Ek och Mikael Ek gjorde 1- respektive 2-0 (straff) för Älgå under den första kvarten.

Bröderna Ek bildade anfallspar framför Robin Karlsson och Robin Nilsson som spelade på varsin kant på mittfältet. I mål stod Robin Larsson och hade en trebackslinje i form av David Björn, Bonny Karlsson och André Jakobsson framför sig. Älgås 3-5-2 formation fungerade sådär under den första halvleken och utbyttes till den mer bekanta 4-4-2 i den andra halvleken.

Det var en pausvila som Älgå gick till med en 2-1-ledning. En reducering av GIK/BIK på en fast situation gjorde att Älgås fina spel kom av sig och inte infann sig något mer innan vilan.

På bänken hade Älgå fem spelare och dessa blev alla inbytta i andra halvlek. Unge Karl Milde var en av dessa och det var han som utökade Älgås ledning till 3-1. Hemmalaget reducerade dock ännu en gång, men nära någon kvittering kom man inte.

–De två målen som dom fick var på fasta situationer, de hade inget spelövertag egentligen.

Mikael Ek utökade sin målskörd till tre och fastställde slutresultatet 5-2 till Älgå som avslutade starkt.

–Sista delen av andra spelade vi bra och hade fina anfall. Det kunde ha blivit några mål till.

Summa summarum så var dagens premiärmatch en bra start, men det var samtidigt tydligt att det finns mycket som kan förbättras fortfarande.

Nästa träningsmatch är på lördag, den 5 april, då Älgå möter Mangskog på bortaplan. På söndagen kommer man möta Brunskog, men det är ännu oklart var och när matchen ska spelas.