Seger i hemmapremiären

Damlaget tog en viktig seger i hemmapremiären mot Skattkärrs IF 2 under fredagskvällen. Pia och Anna Wallberg och Susanne Åström stod för Älgås tre mål. Nykomlingarna från Jössefors stod för ett bra försvar.
IMG_5182

Starten av fotbollssäsongen brukar vanligtvis vara det slutgiltiga tecknet på att det är vår och att sommaren står för dörren. När damlaget på fredagskvällen spelade årets första hemmamatch sken solen, himmelen var blå och björkarna hade börjat grönska. Och så blåste det polarvindar.

Damlagets inledde årets resa i division 4 Värmland damer redan i måndags på bortaplan mot QBIK. Det blev förlust med 3-1 mot laget som ramlade ur division 3 förra säsongen tillsammans med Älgå.

IMG_5219

Älgå-dominans i första

Fredagens match började något avvaktande och matchen stod och vägde innan Älgå tog över spelet. Om det inte vore för Skattkärrs utmärkta målvakt kunde Älgå haft minst en 2-0 ledning efter första halvlek. Efter 15 minuter hade Anna Wallberg ett bra läge att ge Älgå ledningen när hon blev fri med målvakten, lobbade bollen över henne, men fick sedan bollen för långt ifrån sig så den rullade ut till inspark. Älgås andra forward, Sofia Karlsson var också nära att näta när hon inne i straffområdet rundade målvakten som slängde sig, fick öppet mål fast i en dålig vinkel. När skottet avlossades räddade en Skattkärr-spelare bollen på mållinjen.

Det blev istället Pia Wallberg som spräckte mål-nollan när hon högg på en retur från målvakten. För Skattkärrs del blev dessvärre deras målvakt skadad i den situationen och tvingades utgå med två minuter kvar av första halvlek.

IMG_5272

Svagt efter paus

Trots det psykologiskt viktiga 1-0 målet i slutet på första halvlek var det Skattkärr som inledde andra halvlek bäst.

– I andra hade vi problem första tjugo, men efter 2-0 tycker jag vi hittar tillbaka och spelar som vi ska, säger Älgås tränare Bosse Johansson.

Älgå utökade nämligen ledningen till 2-0 efter 60 minuter genom Anna Wallberg. Ett inkast i höjd med straffområdet hittade Anna som lobbade in bollen från distans då målvakten var för långt ute.

Sofia Karlssons hörna i den 70:e minuten sökte sig till Susanne Åström som satte 3-0 för Älgå och därmed kändes matchen avgjord. Gästerna kröp dock lite närmare när man i den 86:e minuten placerade in 3-1. Det var ett snyggt mål, men det var tråkigt för Josefin Brusell i Älgå-målet som inte fick hålla nollan efter en utomordentligt fin insats i matchen.

– Jag är jättenöjd, tycker vi gör en kanonmatch. Vi gör precis som vi pratat om, ligger på och tar dem högt upp, säger Bosse.

Efter förlust i första matchen mot QBIK var det viktigt med en seger och tre poäng.

– Alltid viktigt att få vinster så man hänger med, en förlust till och det hade satt sig i huvudet.

Nyss nämnda Josefin Brusell var som sagt riktigt bra i mål. Sara Persson i backlinjen gjorde även hon en stabil och fin insats. Båda dessa är för övrigt nya i Älgå i år och har plockats upp från farmarlaget Jössefors.

Nästa match är redan på onsdag på bortaplan mot Grums.