Seger i ryggen inför serieomstarten

Träningsveckans tredje och sista inslag var gårdagens träningsmatch och derby mot Hillringsbergs IF.
Kristoffer Östling, Jonatan Andersson och Emil Henriksson gjorde målen när Älgå vann med 3-0.

Trängsel på avbytarbänken har inte varit något större bekymmer för Älgå hittills i år. Avsaknaden av det bekymret har snarare varit bekymret.

Men med 15 utespelare, två målvakter och fem ledare var det välfyllt i omklädningsrummet. Då var det ändå ytterligare några spelare som saknades.

Mikael Simberg

Mikael Simberg

Bonny Karlsson var äntligen tillbaka i backlinjen där han huserade med Mikael Simberg, Marcus Ekblom och Adam Alvarsson. Den sistnämnde är som bekant Älgås senaste Hillringsbergs-import och gjorde sin första match mot de gamla färgerna.

Adam Alvarsson

Adam Alvarsson

Gästerna inledde matchen på mest lovande sätt innan Älgå kom igång. Jesper Jansson hade ovanligt lite att göra mellan sina stolpar och laget ägde ovanligt mycket boll.

Halvtidsresultatet var dock bara 1-0 till Älgå efter att Kristoffer Östling stått för ledningsmålet.
I andra halvlek gjordes en hel del förändringar allt eftersom matchen fortskred. Alla fick speltid och vissa fick det i flera omgångar.

Revin Atto

Revin Atto

En spelare som debuterade var Revin Atto som anslutit till Älgå under veckan. Revin är född 1993 och har Arvika Fotboll som senaste klubbadress.

Jonatan Andersson

Jonatan Andersson

Älgås ledning utökades till 2-0 när Oskar Björns fina inspel från höger hittade Jonatan Andersson som i sin tur hittade öppet mål.
Matchens löpning var i slutet då Emil Henriksson sprang igenom gästernas försvar och placerade in slutresultatet 3-0.

Emil Henriksson

Emil Henriksson

Detta var säsongens blott andra seger, men om samma uppslutning och inställning bibehålls så kommer det garanterat vinnas fler poäng under hösten.