Serieledning och femte raka nollan

Herrarna kan nu titulera sig serieledare i division 6 västra herrar efter att ha tagit en programenligt seger mot Gunnarskog/Bortan på Älgvallen. 4-0 skrevs segersiffrorna till, och Thomas ”Supernollan” Larssons nolla är fortfarande intakt.

Det var toppen mot botten och ett nykomlingsmöte på samma gång på Älgvallen under den soliga söndagen. Älgå är som vi alla känner till nykomlingar i sexan efter att ha ramlat ur femman, och gästande GIK/BIK var nykomlingar efter att ha gått upp från sjuan förra säsongen.
GIK/BIK har inte haft någon angenäm start på säsongen utan ligger sist i tabellen. Älgå har haft en betydligt bättre start och hade chansen att gå upp i serieledning vid seger.

Den uppmärksamma åskådaren kunde notera att fjolårets Älgå-tränare Stig Pettersson nu återfanns i motsvarande roll hos motståndarlaget.

Och några större problem hade man inte heller mot gästerna.
–Vi har konstant spelövertag hela matchen, det är bara att bollen inte rullar in i första halvlek, konstaterar Daniel Andersson.
Älgå hann bränna en straff i den första halvleken innan Patrik Karlsson till slut kunde ge Älgå ledningen med 1-0 i den 38:e matchminuten. När domaren blåste för halvtidsvila sju minuter senare ledde Älgå fortfarande med ”bara” 1-0.
–I första halvlek hade de ett par chanser i alla fall som var hyfsade. De kämpade väl, säger Daniel om motståndarna.

Andreas Magnusson gjorde 2-0 till Älgå en bit in i den andra halvleken.

I den andra halvleken lossnade det dock för Älgå.
–Framför allt skapar vi mkt mer chanser, de hade inte ngt att sätta emot. Det var konstant spel på deras planhalva.
Andreas Magnuson gjorde 2-0 en bit in i halvleken och strax därefter nickade Tobias Olsson in 3-0 på en hörna.
Med tio minuter kvar kom också 4-0.

Thomas Larsson höll nollan för femte matchen i rad.

–Björn Ryman vispar in ett inlägg men det går förbi alla och in i mål.
4-0 blev slutresultatet och därmed gick Älgå upp i serieledning eftersom Mangskog och Ås/Åmotfors spelat oavgjort i fredags. Och ännu har Älgå bara släppt in ett mål i serien, straffen mot Mangskog i premiären.
Sedan dess har Thomas Larsson spikat igen.
–Ganska starkt att ha fem raka nollor, konstaterar Daniel som utöver Thomas ville berömma Bröderna Henrik och Björn Ryman samt Jesper Nylund som gjorde sin första match från start.

Jesper Nylund gjorde sin första match från start.