Släkten är värst!

Det var hårt och hett i kylan när Älgå idag spelade sin andra träningsmatch. Mangskog, ett förmodat topplag i femman, vann med 2-0 men fick sig en ordentlig genomkörare av Älgå.

Uttrycket ”släkten är värst” är i det närmaste oundvikligt att använda i ett matchreferat som detta. I höstas föreföll ett scenario där exempelvis Björn Ryman och Henrik Magnusson skulle återvända som ganska troligt. Scenariet som blev realitet var i stället raka motsatsen. Brödraparen Ryman och Magnusson utgör tillsammans med Thomas Larsson och Fredrik Olsson ett ganska namnkunnigt ”Älgålag” – i Mangskog. Division 5-laget ser alltså mycket starkt ut på förhand och var en bra värdemätare för Älgå idag.

IMG_4554

Björn Ryman och Henrik Ryman

Första halvlek var spelmässigt jämn och stundtals var faktiskt Älgå det bättre och spelförande laget. Sett till klara målchanser är kanske det påståendet felaktigt. Mangskog satte en boll i stolpen och hade även chansen rulla in bollen i öppet mål, men Älgå räddade på mållinjen.

Det enda som kunde ändra halvtidsresultatet från 0-0 var en chans på hörna för Mangskog i de absoluta slutsekunderna. Att så blev fallet och Mangskog gjorde 1-0 var därför ganska surt.

Andra halvlek var inte riktigt lika bra sett ur Älgås perspektiv, men man stod fortsatt upp bra.

–Det blev många byten och en del fick spela på positioner de inte var vana vid, menar Älgåtränaren Reine Berntsson.

På frispark gjorde Mangskog 2-0 och i det läget kändes matchen avgjord då Älgå mest skapade halvchanser. Slutresultatet blev mycket riktigt 2-0 också, men Älgå kunde definitivt lämna Mangskog med huvudet högt hållet.

Bonny Karlsson och Fredrik Olsson

Bonny Karlsson och Fredrik Olsson

–Försvarsmässigt såg det riktigt bra ut. Det är på fasta situationer de gör mål på.

Älgås stora trupp och höga deltagarsiffror på träningarna skapar en sportsligt hälsosam konkurrens.

–Det ser väldigt bra ut. Det blir svårt att ta ut ett lag, säger Reine som alltså har ett angenämt problem.

I morgon är det nästan ett helt nytt gäng som får visa upp sig då Älgå möter Brunskog i nästa träningsmatch.

Dagens tre stjärnor gick till Marcus Ekblom, två stjärnor till Peter Ek och slutligen en stjärna till Tony Kaspersson.