Stabil insats mot Gillberga

Älgås närkontakt med toppen och framför allt kvalplatsen är bibehållen efter fredagens 3-0-seger (1-0) hemma mot Gillberga.

Vårens bortamatch mot Gillberga FF var en tuff och hård sådan som till sist slutade i en 2-0-seger för Älgå. Fredagens match på Älgvallen var dock inte riktigt lika tuff.
–Det var en ganska behaglig match för oss, vi ställdes inte på några större prov. Vi gjorde det vi skulle, säger Daniel Andersson.
Fokus inför matchen låg på att hitta tillbaka till det stabila försvarsspelet som präglade vårsäsongen. Både A- och U-laget släppte som bekant in en del mål i föregående omgång.

Detta lyckades Älgå med mot Gillberga som fick lämna Älgvallen mållösa. Framåt stämde det också för hemmalaget.
–Det skulle kunna slinka in någon boll till, men våra tre toppforwards gjorde ett mål var, så det var bra.
Thomaz ”Lorden” Andersson blev ensam målskytt i den första halvleken då han gjorde 1-0 i den 12:e matchminuten. Den ledningen var dock i underkant, men när Henrik Magnusson gjorde 2-0 direkt efter halvtidsvilan kändes det tryggt.
–Med 2-0 känns det som att det var klart, så som spelet såg ut i övrigt.
I den 72:a matchminuten utökar Älgå till 3-0 genom Andreas Magnusson och då var segern definitivt i hamn. Det var en stabil insats från hela laget, men ett extra omnämnande får Jim Flobergseter och David Wiklund.
Närmast väntar en bortamatch mot Stig Petterssons Gunnarskog/Bortan som fått luft under vingarna på sistone, men en vanlig dag ska Älgå vara numret större.

Kanske mer intressant är matchen som kommer spelas på Åsvallen parallelt med Älgås match. Ås/Åmotfors tar nämligen emot Mangskog i en seriefinal som det lär slå gnistor om. För Älgås del är det viktigast att Mangskog inte förlorar, medans det optimala naturligtvis vore ett oavgjort resultat. Det är tvivelsutan en spännande upplösning som väntar i division 6 västra herrar.