Stämning och spänning på topp i Spökloppet

I lördags arrangerades den andra upplagan av Spökloppet – en springtävling för barn med en stämningsfull inramning. Det blev en lyckad tillställning med 20 modiga deltagare.

Den mörka skogen ramade in Älgvallen som lystes upp av det gula strålkastarljuset och värmande eldkorgar. En av lamporna föreföll leva sitt egna liv och slocknade vid ett par tillfällen för att sedan tändas igen. Ett komiskt – och kusligt – sammanträffande. Eller?

I gränslandet där det sista ljuset övergick i senhöstens totala mörker stod en vit figur. Vågade man närma sig gestalten så var det förmodligen bara en skyltdocka klädd i lakan. Eller?

Han, hon eller det var kanske en föraning om vad mer som väntade i skogen längs den släckta elljusbanan. De modiga barnen och ungdomarna på startlinjen var beredda att bryta genom mörkret med sina ficklampor och pannlampor. Som vägvisare hade de marschaller som skulle guida dem på vägen.

Uppvärmning innan starten

När startskottet gick så inleddes en springande ljusshow som nog skrämde iväg också den otäckaste vålnaden. Skenet från lamporna rörde sig längs gärdet och sedan uppför den första, vänstra backen i elljusbanan. Sedan tog man till höger och vände ner igen och tillbaka mot Älgvallen. Om det ens fanns något som lurade i skogen så var löparna för snabba för att hinna lägga märke till det.

När alla var i mål och hade pustat ut så var det dags för prisutdelning. Älgen Algot dök upp och överlämnade diplom till alla deltagare samt priser från Westra Wermlands Sparbank.

När marschallerna släcktes och mörkret intog Älgvallen kunde man konstatera att arrangemanget varit lyckat. Det är dock betydligt trevligare med tomtar än med spöken, så därför ser vi nu fram emot glöggpromenaden som är redan nu på fredag, den 19 november. Glöggpromenaden är alltså en tipspromenad med julstämning för hela familjen. Start mellan klockan 18:30–19:00 på Älgvallen och efteråt bjuder vi på kaffe, glögg och pepparkaka.