Stark laginsats gav oavgjort mot Lysvik

0-3 blev det i våras och detta var den hittills enda matchen som Älgås herrar verkligen blivit utspelade i. Med den svåra starten på hösten som man fått så föreföll det inte så troligt att det skulle bli något annat än förlust på bortaplan mot Lysviks IF.

Sett till förutsättningarna som Älgåtränaren Daniel Schröder hade när det gällde den tillgängliga spelartruppen såg det inte heller så lovande ut. De offensiva krafterna i form av Jonas Johannesson, Marcus Ekblom och Randi Rafael saknades. Så gjorde även Kristoffer Östling och Johannes Rydén.

Ett Älgå med fem ordinarie spelare borta ur laguppställningen skulle i fredags försöka ta sig an serietvåan Lysvik på bortaplan.

Det visade sig gå bättre än väntat. Med Tony Kaspersson och Emil Henriksson på topp så gjorde Älgå 1-0 i den 31:a minuten genom den sistnämnde i en situation framför mål. Denna ledning tog gästerna från västvärmland med sig in i omklädningsrummet.

–Det var inte orättvist i alla fall. Vi spelade på rätt sida och gjorde ett bra jobb defensivt, konstaterar Daniel.

Utökade ledningen

I den 75:e matchminuten gjorde Älgå högst anmärkningsvärda 2-0 efter en frispark signerad Martin Teodorsson.

–Då kändes det plötsligt som att det kunde bli tre poäng.

Älgås krafter började dock tryta och avbytarbänken var tunn.

–Sista halvtimmen gick vi på knäna, säger Daniel.

–Vi stångades ändå rätt bra, men med 13 minuter kvar får de in 1-2.

Klarade oavgjort

Bara fem minuter senare kom också kvitteringen till 2-2. Vid det läget stod matchklockan alltså på 83 minuter och således fanns det fortfarande tid för Lysvik att ta ledningen i matchen. De sista minuterna var ändå relativt lugna och Älgå kunde utan större problem klara av att hålla den poäng det oavgjorda resultatet gav.

På förhand var det nog inte många som ens vågade hoppas på poäng, och med tanke på förutsättningarna var det inte heller mycket som tydde på det. Därför var det en fantastiskt bra prestation av Älgålaget att klara 2-2 mot Lysvik som alltså jagar serieledning.

–Vi har spelat bättre, men inställningsmässigt var det kanske bästa insatsen i år, säger Daniel.

–Hela laget gjorde ett riktigt bra jobb, men Jonatan Andersson och Robin Karlsson jobbade kopiöst hela matchen.

Tillbaka på fjärde plats

I och med detta fick Jössefors lite hjälp i toppen då man nu leder serien med fyra poäng. I torsdags besegrade Jössefors Gunnarskog/Bortan med hela 7-0. Därmed återtog Älgå fjärdeplatsen i serien genom bättre målskillnad än GIK/BIK, som faktiskt möter Lysvik i nästa omgång.

Älgås nästa motståndare är Gettjärn, ni vet, dom som vi besegrade med 8-2 i våras. Värt att notera är att Gettjärn besegrade Bäckalund, ni vet, dom vi jagar i tabellen, med 4-3 i fredags.

Detta betyder att Älgå har fem poäng upp till tredjeplatsen i tabellen och har enbart lagen under kvar att möta. Bäckalund har som bekant både Jössefors och Lysvik kvar att möta.

Plötsligt känns tillvaron lite bättre än vad den gjorde för bara en vecka sedan.