Stark laginsats när Töcksfors besegrades

Älgå svarade för en riktigt stark laginsats när man på fredagkvällen besegrade division 5-laget Töcksfors IF med 3-2.

–De var väldigt frustrerade, konstaterar en nöjd Älgåtränare.

Älgå har haft det svårt mot Töcksfors, i alla fall i division 5. Som ett division 6-lag gick det bättre. På konstgräsplanen i Örje var det Älgå som tog ledningen med 1-0 genom André Jakobsson. Han slog en höra där bollen gick in i mål efter att ha tagit på en Töcksforsspelare.

I den situationen hade Älgå förstås studsarna på sin sida, men det var inte oförtjänt.

–Vi hade jobbat fram till det ändå. Vi hade några chanser före, berättar Daniel Schröder.

I slutet av första halvlek kvitterade dock Töcksfors till 1-1.

–Det kändes nästan lite orättvist att de fick in 1-1.

Tidigt mål i andra

Älgås ledningsmål kom tidigt i den första halvleken och den historien återupprepade sig i andra. Martin Teodorsson sköt in 2-1 på en frispark, men relativt snabbt kvitterade ”hemmalaget” till 2-2.

–Men vi har dom ändå på gaffeln, även om de har chanser dom också, men vi jobbar stenhårt över hela planen.

Detta gav till sist utdelning – från elva meter.

–Vi har några straffsituationer vi borde fått, men till slut får vi en.

Nyförvärvet Marcus Ekblom från IFK Munkfors tog hand om straffen och för tredje gången i matchen var Älgå i ledning.

Stod upp och höll undan

Detta skedde med 18 minuter kvar av matchen och Älgå bevakade ledningen matchtiden ut.

–Vi står upp och tappar inte markeringar, säger Daniel.

–Det var riktigt strongt.

Robin Larsson var fantastisk i mål, men i övrigt svarade samtliga spelare för en gedigen laginsats.