Stora siffror mot snabba United

Det är sällan något är helt svart eller vitt. Ett resultat kan säga mycket om en match eller ett lag, men inte allt. Måndagskvällens bortamatch mot Arvika United slutade i stora förlustsiffor, men ibland bör man vara selektiv gällande vilka resultat man stirrar sig blind på.

14-1 är givetvis inget resultat man skojar bort heller. Arvika United är ett bra lag som utgörs av flera snabba bollrullare. När det svartklädda hemmalaget satte fart, då gick det undan på Lingonvallens konstgräs.

Det för dagen blåklädda Hillringsberg/Älgå hade helt enkelt svårt att hänga med. När det inte var farten som saknades så var det rutinen.

–Ett gäng 16-, 17-, 18-åringar har inte en chans mot dom i det här laget som varit högre upp i seriesystemet, konstaterar tränaren Anders Elg.

Så enkelt kan det vara ibland och mer behöver kanske inte sägas heller. I halvtid stod det 6-0 till Arvika, men det säger inte allt.

–Spelmässigt var det kanske bästa halvleken i år.

Rutinen och framför allt farten hos Arvika var avgörande. Detta rullade på i andra halvlek som inte är så mycket att säga om. Det stora glädjeämnet var Rasmus Holmers soloräd som reducerade ställningen till 12-1.

Härnäst väntar en hemmamatch på Älgvallen mot Fiskevik 2. Avspark sker klockan 19:00 nästa måndag, den 26/6.

Beröm fick Andreas Augustsson för sitt kämpande och riviga spel.