Storförlust satte punkt för herrarnas säsong

Det blev en olycklig säsongsavslutning för sjumannaherrarna när Älgvallen var spelplatsen för omgångens poolspel. Dels på grund av att matchen mot Lysvik slutade i en förbryllande 0-6-förlust, men framför allt då ambulans behövde tillkallas efter en skada på målvakten Morgan Sundin.

Vid den här tiden förra året inleddes den korta och pandemipåverkade säsongen för sjumannalagen. Årets säsong avslutas nu och det har varit Älgålagets första normala tillsammans. Tyvärr är det en säsong som kantats av ständiga förändringar i spelschemat, ofta med mycket kort varsel. Flera gånger har beskedet om att motståndare kommer saknas nått laget vid ankomsten eller på vägen till poolspelen.
Redan innan säsongen började så lottades serien om då Fiskevik och Brunskog dragit sig ur.

Mot denna bakgrund var det närmast överraskande många lag som kom till Älgvallen under söndagen – endast Gräsmark tvingades lämna återbud på grund av spelarbrist. Därmed reducerades antalet matcher för hemmalaget från två till en. Lysvik stod för motståndet i Älgås första tillika sista match för säsongen på hemmaplan.

Älgå var dessvärre inte alls med i matchupptakten. Ett välplacerat skott gav gästerna ledningen redan i den första minuten. Kort därefter stod det 0-2 trots att matchen precis börjat.

Älgå ryckte dock upp sig och utjämnade matchbilden. Man började närma sig offensiva chanser, men då kontrade istället Lysvik in 0-3.

Matcher i sjumannaserien kan svänga snabbt, men det var inte mycket som kändes bra då målvakten Morgan Sundin föll ihop och signalerade om en avblåsnings nödvändighet. En minut in i andra halvlek gick vadmuskeln av och matchen pausades under närmare 20 minuter då ambulans dessvärre behövde tillkallas.

Sådana scener förminskar omedelbart idrottens egentliga betydelse, men matchen skulle ändå fullföljas. Lars-Erik Larsson fick äran att kliva in mellan stolparna under resterande 24 minuter.

Älgå skapade ändå chanser men de flesta var i slutändan inte tillräckligt skarpa. När kvalitativa avslut presterades så fanns Lysvik duktiga målvakt där.

Bakåt rullade dock målen in. Det var helt enkelt inte Älgås dag. Talande var situationen då Lysvik sköt i stolpen och bollen ändrade riktning och gick i mål via ”Larsas” huvud. En rejäl snytning på flera sätt.

Slutresultatet blev hela 0-6 vilket inte speglade matchbilden, men Lysvik gjorde det bra och var effektiva. Genom Gräsmarks walk over inkasserade Älgå ändå tre poäng under dagen och ser ut att gå mot en andraplats i serien efter Fensbol 2.