Stort fall framåt mot Häljeboda

Hillringsberg/Älgå tog ett glädjande jättekliv framåt i kvällens bortamöte med Häljeboda. Vid slutsignalen stod ändå hemmalaget som segrare, men först efter att ha vänt ledningen HIF/ÄSK haft större delen av matchen.

När lagen möttes på Älgvallen i våras var det med segerförhoppningar. Slutresultatet blev 9-1 till Häljeboda.

En rad matcher har passerat sedan dess och det unga laget har blivit många erfarenheter rikare. Resultaten så här långt under höstsäsongen har dock inte påvisat en förändrad formkurva.

Därför värmer kvällens resultat mot Häljeboda extra mycket.

–Ett jäkla stort steg framåt! konstaterar en nöjd Niklas Schützer.

Halvtidsresultatet var…1-0 till HIF/ÄSK! Victor Olofsson var målskytten som gett laget en ledning inför andra halvlek.

–Att få ta ledningen och hålla den till halvtid, och sen en bit in i andra tror jag stärkte många!

Gästerna var också det bättre laget under de första 20 minuterna. Sedan jämnade Häljeboda ut spelet, men målvakten Albin Riddargård Persson höll nollan halvleken ut.

–Vi orkar hålla uppe spelet cirka 10-15 minuter i andra, men sen tryter orken.

Häljeboda kommer i våg på våg och till sist får även Albin kapitulera. Hemmalaget vinner till sist matchen med 3-1.

–Men en jäkligt bra match av alla, från Albin i mål till sista avbytare. Albin gör en kanonmatch och Andreas Augustsson tycker jag håller ihop centrala mittfältet bra, berömmer Niklas.

Om en vecka tar Hillringsberg/Älgå emot nästjumbon Grums IK 3 på Älgvallen. Matchstart klockan 18:30 och kanske är det då som poängnollan ska spräckas…?