Succé för Sulviksbingon

Även den här sommaren arrangerar Älgå SK bingo varje lördag vid Sulviksskolan. Årets bingosäsong har varit en succé hittills.

Med start på midsommardagen så fortsatte traditionen med att arrangera Sulviksbingon även in på år 2011. Förutom ett uppehåll på tre-fyra år i slutet av 90-talet och början på 00-talet så har det spelats bingo i Sulvik ända sedan 1966.
IMG_0797
IMG_0798
En som varit med sedan dess, nästan i alla fall, är Kjell Berg som började vara med och arrangera redan 1971. Kjell var alltså med på bingons storhetstid i början av 80-talet.
–Då kom det massor av bussar från Norge, informerar Kjell.
Anledningen till detta var att den norska kronan var svagare än den svenska på den tiden, samt att det fanns en gräns i Norge för hur mycket man kunde vinna. Svenska pengapriser var alltså mer värda och kunde även vara större.
IMG_0799
IMG_0800
Även vinsten för Älgå var större på den tiden. Runt 80 000 kronor kunde klubben tjäna varje lördag.
Riktigt så mycket tjänar inte klubben nu för tiden, men bingon är ändock en viktig inkomstkälla och i år går det bättre än på länge.
–Så mycket folk har vi inte haft på flera år, berättar Mikael Nilsson.
Säljer man 300 spel på en lördag så är det väldigt bra, men snittet brukar faktiskt ligga en bit över 300 spel. På premiären på midsommardagen såldes 400 spel.
–Det har varit en lyckad säsong, konstaterar Mikael som även vill berömma Kjell Berg som gör ett jättejobb med bingon.
–Han är oumbärlig för sportklubben.
Nu återstår två helger av årets bingosäsong och den 13/8 är det final. Så de som ännu inte besökt Sulviksskolan under en bingolördag uppmanas att göra det innan dess.
IMG_0802

Kontrollant Lennart Eliasson har varit med sen början.

Kontrollant Lennart Eliasson har varit med sen början.

IMG_0805

Även Tony "Pudding" Nilsson är kontrollant.

Även Tony "Pudding" Nilsson är kontrollant.