Tidigt och sent mål fällde H/Ä i premiären

Den historiska matchen slutade i moll. Bortalaget drog det längsta strået i fredagskvällens seriepremiär på Gladishill. Efter mål i början och i slutet av matchen vann Brunskog United med 2-0 över Hillringsberg/Älgå.

En seriestart brukar medföra premiärnerver.

–Första halvlek började lite trevande, konstaterar tränaren Niklas Schützer.

Ett tidigt baklängesmål gjorde inte saken lättare för aktörerna i den nybildade konstellationen. Redan efter fem minuter gjorde gästande Brunskog 1-0 på en frispark. Detta kunde sätta tonen för halvlekens fortsatta spelmässiga utveckling.

–Björn Hartvigsson i målet räddar oss några gånger i början.

Underläget stannade vid 0-1 och efter 45 minuter var H/Ä fortfarande med i matchen.

–Jag tycker vi rycker upp oss lite ju längre halvleken går.

Uppryckning i andra

Efter pausvilan fortsatte det egna spelet i den positiva riktningen. Gästerna gavs inte samma spelövertag.

–I andra halvlek rycker vi upp oss rejält, säger Niklas.

–Kul att se!

Kvitteringsjakten resulterade dessvärre inte i några målchanser av nämnvärd dignitet. Istället kunde Brunskog sätta spiken i kistan då man tilldelades en straff i slutminuterna. Denna förvaltade man och utökade till 2-0 som också blev slutresultatet.

Nederlaget till trots så fanns ljuspunkter att bygga vidare på för det unga laget.

–Alla jobbar och sliter bra för varandra, berömmer Niklas.

–Mortaza Shyiyi är en klippa i backlinjen, Oliver Lee gör ett bra jobb på innermitt och Sebastian Stomberg sliter bra på forwardsplats.

En trevlig parentes var den fina uppslutningen vid sidan av planen. Närmare 70 åskådare fanns på plats när Älgå tillsammans med Hillringsberg premiärspelade i division 7 nordvästra herrar.