Tommys dubbel avgjorde mot Eskilsäter

Över 90 minuter var det en klar seger, men stundtals var det lite ängsligt, slarvigt och framför allt nervöst. Men två vackra mål av inhopparen Tommy Holm innebar det definitiva avgörandet i kvällens match mot Eskilsäter.

Träningsmatchen mot Örnen inräknad så hade Älgå två förluster på dom tre senaste matcherna. Dessutom som tidigare bekant en Christian Berntsson mindre. Och i dag även en Mikael Ek mindre som genom sitt gula kort i tisdagens seriefinal var avstängd. Samt en lagkapten mindre i form av Bonny Karlsson.

Med den breda och sett över två serier framgångsrika truppen var det upp till bevis för Älgå ikväll. Eskilsäter kom till Älgvallen med en 4-1-seger mot Edsvalla i ryggen och hade därigenom tagit ett kliv uppåt i tabellen.

För hemmalaget gällde det att inte tappa mark i toppstriden då Årjäng parallellt mötte Sifhälla 2 på bortaplan.

Dessbättre svarade Älgå för en inledning på matchen som såg lovande ut. De blåklädda matade på med bollar framåt där en som vanligt löpvillig Peter Ek fanns centralt. Han flankerades av Robin Karlsson till vänster och Karl Milde till höger.

Det var dock ingen av dessa som hittade vägen till målprotokollet. I stället var det Alexander Steen, lagkaptenen för dagen, som ur snäv vinkel placerade in 1-0 efter 12 minuter.

–Det dök upp som en blixt från klar himmel, menar Älgåtränaren Reine Berntsson.

Alexander Steen

Alexander Steen vänder om och skjuter in 1-0 till Älgå.

Målet kändes psykologiskt viktigt att få såpass tidigt i matchen med tanke på läget. Spelmässigt såg det fortsatt stabilt ut och i den 40:e minuten kom utdelningen på nytt.
Kristoffer Östling var hårt uppvaktad, men lyckades ändå komma till avslut – och vilket kanonavslut det var. Snett från vänster och rakt upp i bortre krysset.

–Han gjorde en fantastisk första halvlek, berömmer Reine.

Kristoffer Östling

Kristoffer Östling efter 2-0.

Frisparkar straffar Älgå

Dessvärre var inte avslutningen av halvleken inte lika bra för Älgå. Scenariet hade flera likheter med motsvarigheten i tisdagens match mot Årjäng. I den 45:e minuten fick Eskilsäter frispark snett utifrån vänster och reducerade till 2-1. Annorlunda den här gången var att hemmalaget slarvade med att rensa undan frisparken.

–Dom hade stora möjligheter att slå iväg den.

Robin Karlsson

I halvtid ville man råda bot på nonchalant spel där bollen släpptes vidare alldeles för sent. Någon större förbättring blev det dock inte. Älgå utstrålade en viss osäkerhet under upptakten av andra halvlek. Det var slarvigt och det var frustrerat.

Eskilsäter flyttade upp sina spelare i jakten på en kvittering vilket gjorde det trångt på mitten. Ändå försökte hemmalaget ta sig fram där.

–Det var en period på 20 minuter som det var riktigt skakigt.

Peter EK

VM-kopia av Tommy

Betydligt bättre kändes det i den 64:e minuten då inhoppande Tommy Holm gjorde 3-1. Målet var en riktig pärla och kan närmast jämföras med Robin van Persies 1-1 mot Spanien i VM.

–Tommy kommer in i andra halvlek och är riktigt bra.

Än var det dock inte över. Peter Ek kämpade som sagt på och sprang lika snabbt och mycket som vanligt. Han blev fri flertalet gånger på sin vänsterkant, bland annat med kvarten kvar. Skottet räddades och blev i stället till en kontring där Eskilsäter återigen reducerade. 3-2, 15 minuter kvar och det var jobbigt igen.

Peter Ek

Tommy Holm hade dock ännu en sträng på sin lyra. När Peter Ek återigen var fri på vänsterkanten så slog han in bollen framför mål där Tommy kunde klackskarva in 4-2. Nio minuter kvar och en tvåmålsledning.

Peter Ek hade flera bra chanser, men fick enbart glädja sig åt publikens sympati över att bollen bara inte ville leta sig in i mål.

Ola Kaspersson

Hur som helst blev det seger och tre poäng.

–Vi vinner matchen välförtjänt, menar Reine.

–Vi var såpass överlägsna totalt sett att det hade kunnat vara mer än 4-2.

Emil Henriksson

Apropå överlägsna så var det precis vad Årjäng var i Säffle. Med hela 6-0 besegrade serieledarna från Nordmarken tabelltrean Sifhälla.

Älgå fortsätter att i allra högsta grad vara inblandade i toppstriden. Två poäng efter Årjäng med en match mindre spelad.
Men visst känns det som att det är Årjäng som har momentum just nu?

Avslutningsvis riktar vi ett stort tack till slitvargen Alexander Steen som nu dessvärre kommer lämna Älgå. Anledningen är studier på annan ort.