Tre av två Ek gav seger i premiären

Så mycket mer än tre poäng kan man inte önska att en premiärmatch ska ge. Lite nervöst, lite ängsligt och lite jobbigt var det. Ändå räckte det till vad som i slutändan var en ganska säker seger mot Slottsbrons IF på Älgvallen.

–Vi är nöjda men vi gör ingen bra match totalt sett, summerar Älgåtränaren Reine Berntsson.

Tidigare i veckan flaggade Reine för att öppningsmotståndarna tillika nykomlingarna Slottsbron kunde bli farliga. Eftersom laget kom från sjuan och inleder mot ett starkt Älgålag så skulle de inte ha någonting att förlora.

–Vi har pressen på oss och folk pratar om att vi ska vara bra, menar Reine.

På så sätt var det i någon mening upplagt för att premiärnerverna skulle leda till exempelvis ett oavgjort resultat. Därför var det riktigt skönt att Mikael Ek placerade in 1-0 vid den bortre stolpen efter blott fyra minuters spel.

Mikael Ek gör 1-0 Mikael Ek gör 1-0

–Jag trodde det skulle gå bättre efter det tidiga målet.

Älgå fortsatte förvisso att pumpa på framåt, men man försökte addera lite finess på det hela vilket i stället ledde till ineffektivitet. Utdelningen var snarare maximal åt andra hållet då Slottsbron kvitterade till 1-1 i den 29:e matchminuten
Det ska nödvändigtvis inte stämplas som orättvist men kan på samma sätt inte anses vara logiskt. Hur som helst, det oavgjorda resultatet stod sig halvleken ut.

Detta var något som tycktes störa hemmalaget vars spel gick i baklås under upptakten av andra halvlek. Nyinbytta Robin Karlsson och Johannes Rydén bidrog dock till att knutarna började lösas upp. Johannes kunde styra spelet på mittfältet och mata på med bollar framåt.

Bonny Karlsson

–Det löste sig när de fattade att vi skulle slå längre bollar.

Där framme fanns bröderna Ek och skapade farligheter med sin löpvilja och snabbhet.
I den 62:a matchminuten kom det befriande målet som innebar 2-1 efter att Mikael Ek rullat in bollen mellan benen på målvakten. Därefter kan man utan att på något sätt överdriva säga att han hade ytterligare en handfull chanser. Delikatessen var när han fintade sig igenom försvaret men dessvärre bara prickade stolpen.

Robin Nilsson

–Det var otroliga målchanser som Mikael Ek fick.

Det definitiva avgörandet kom i stället från Peter Ek som i den 79:e minuten utökade ledningen till 3-1.