Tredje gången gillt mot Norrstrand

6-2, 5-0 och 1-1. I säsongens tredje möte med favorittippade Norrstrand kom till sist en framgång. Efter Mikael Simbergs kvittering med fem minuter kvar vann Älgå en viktig poäng och lämnade jumboplatsen.

Den obarmhärtiga förlusten i 93:e minuten mot Grums kan fortfarande ge mardrömmar. Men det positiva med den matchen var att den bevisade att Älgå har förmågan att utmana topplagen. De bästa insatserna har kommit mot seriens bästa.

Norrstrand gick givetvis in i matchen med ett tungt favoritskap, men chansen för Älgå att överraska fanns givetvis också.

Matchen började på ett lovande sätt också. Första halvan av de inledande 45 var hemmalagets sett till spelet – och chanserna. Emil Henriksson var igenom och fick dubbla chanser på friläget.

Det dröjde till långt in i halvleken innan Albin Persson i målet blev ordentligt utmanad av Norrstrand.
Det mållösa resultatet kvarstod i halvtid men det var med en försmak till Älgå. Åtminstone två mål framåt hade det kunnat bli med bättre utdelning.

Johannes Rydén

Ju längre andra halvlek fortskred desto närmare inom räckhåll kom en välbehövlig poäng. Den var ännu viktigare att inkassera med tanke på att både Årjäng och Lysvik tagit poäng i sina matcher.

Men så nickade Norrstrand in 1-0 efter ett vänsterinlägg i den 70:e matchminuten. I det läget var poängen borta och med tanke på Älgås missade chanser var det lätt att tro att den var förlorad. Det är ingen underdrift att säga att bra spel inte gett utdelning vid fler tillfällen under säsongen.

De blåklädda fortsatte dock att spela bra och hade verkligen inte gett upp. Med fem minuter kvar fick Älgå en offensiv hörna och trebackslinje beordrades.
Mikael Simberg gick upp för att delta i hörnan, och tur var väl det! Lagkaptenen nickade in det fantastiskt underbara målet som betydde 1-1. Nävarna sträcktes upp i luften och fyra fingrar hölls upp – tillbaka till fyrbackslinje för att försvara poängen.

Albin Persson

Slutminuterna var nervösa och spelet böljade åt både håll. Käftsmällen från Grumsmatchen fanns i bakhuvudet när matchklockan passerade 90 minuter. Dessbättre slutade det inte i tragedi den här gången. 1-1 mot topplaget Norrstrand, det enda som slagit Ås/Åmotfors, var en riktigt fin skalp.

I och med detta lämnade Älgå jumboplatsen tack vare bättre målskillnad än Årjäng. Detta var en bra prestation att ha i ryggen inför den svåra bortamatchen mot Rottneros på lördag.

Hela laget ska ha en eloge för insatsen. Albin Persson gjorde en bra insats i mål och framför honom skötte sig Bonny Karlsson och Jim Flobergseter exemplariskt. Mikael Simberg svarade för kvitteringen och internt utsågs Adam Alvarsson till matchens lirare.