Tredje plats efter seger mot tabelljumbon

Bronsplatsen i tabellen fanns inom räckhåll när Älgås herrar idag tog emot tabelljumbon Torsby U. Trots att man inte stod för någon spelmässigt bra match så räckte det ändå till en seger med 5-2 (3-1.)

Dagens matiné inleddes med blomsterutdelning. Det var HÄJ P-13 som hyllades av herrlaget och publik för segern i Svennis Cup för några veckor sedan.

P-13

Pokalen

När huvudnumret kom igång så dröjde det inte alls länge innan det skulle applåderas igen. Blott tre minuter in i matchen dömde domaren straff till Älgå och denna förvaltades på bästa sätt av Aleksander Ruud.

Detta var naturligtvis en kalasstart på matchen för Älgås del som vid en trepoängare skulle gå upp på tredje plats i tabellen. Eftersom Jössefors besegrade Bäckalund igår och Älgås målskillnad var bättre än Bäckalund så skulle detta bli ett faktum.

Den perfekta starten på matchen var dock lite för bra för Älgås bästa kanske. Gästerna tilläts testa sina långbollar gång på gång vilket gjorde att hemmalagets backlinje fick jobba hårt.

Det dröjde till den 31:a minuten innan Emil Henriksson rullade in 2-0 till Älgå. Men än fick man inte slappna av. I nästa anfall reducerade gästerna till 2-1 genom ett tjusigt distansskott.

Emil Henriksson

Matchens mest händelserika minut var på gott och ont den 37:e. Jonatan Andersson utökade ledningen till 3-1, men när Torsbys målvakt kastade sig i den situationen så skadade han axeln och blev liggandes i målet. Domaren blåste av den första halvleken och en lång halvtidsvila följde där målvakten blev hämtad av en ambulans. Detta var givetvis tråkiga scener och vi kan bara skänka honom en tanke och önska god bättring.

När matchen till sist återupptogs var det alltså med ställningen 3-1.

–Det blev lite avslaget i andra halvlek efter olyckan, säger Daniel Schröder.

–Det kändes inte som att vi skulle tappa det.

Tidigt i den andra halvleken såg Johannes Rydén till att ge sitt lag ytterligare säkerhetsmarginal. På en snyggt slagen frispark dundrade han in 4-1.

Johannes Rydén

Gästerna reducerade förvisso till 4-2, men när Aleksander Ruud gjorde sitt andra för dagen med 20 minuter kvar så var det hela klart. 5-2, tre poäng och en tredje plats.

–Nu är vi där på målskillnad, konstaterar Daniel som haft detta som mål under höstsäsongen.

Dagens insats var dock inte fläckfri bara för det.

–Spelmässigt var det ingen bra match. Passningsspelet var inte bra, vi tycktes inte få tag i bollen riktigt. Spelmässigt kan vi höja oss.

Två omgångar återstår och laget har allting i egna händer. Härnäst väntar Rännberg på bortaplan innan det är dags för Åmotfors/Ås på hemmaplan i serieavslutningen.

Individuella beröm av Daniel fick idag Tony Kaspersson, Oskar Björn och Aleksander Ruud.

Aleksander Ruud