Trubbigt Älgå föll i derbyt

Återigen spelade Älgå tillräckligt bra och skapade tillräckligt med chanser för att ta, åtminstone, en poäng. Tyvärr är man fortsatt trubbiga i banans sista tredjedel.

Ett hett derby och en fredagkväll i slutet av maj. Dessvärre gjorde regn och blåst att det inte blev någon publikfest och inte heller någon lättspelad sådan.

Seger och tre poäng var ett eftertraktat villebråd för både Älgå och Jössefors inför derbyt. Båda lagens poängreserver var blygsamma och tabellplaceringar ansträngda, även om det givetvis är tidigt på säsongen ännu.

Första halvlek var på det stora hela jämn och målchanser fanns åt båda håll. Marcus Ekblom hade en bra chans i ett fritt läge. Kristoffer Östling sköt över det öppna målet. Johannes Rydéns frispark var mycket nära. Den efterföljande hörnan var en tåspets från att gå in. Halvtidsresultatet var ”som vanligt” 0-2.

Jim Flobergseter

Hemmalagets prestation sett till de första 45 minuterna borde ha lett till åtminstone ett eller två mål framåt. Likt andra halvlek mot Rottneros och första mot Velen senast så var den egna målnollan en svår gåta. Det är som att försöka trycka två magneter mot varandra.

Älgå spelade stundtals bra i den andra halvleken också, men framåt var man inte tillräckligt heta. I ett friläge från vänster kunde istället Jössefors utöka till 3-0 med cirka 20 minuter kvar.

Jonatan Andersson fick äntligen spräcka sin målnolla efter återkomsten från Arvika då han reducerade till 3-1 med kvarten kvar. Målet gav Älgå konstgjord andning i slutskedet men närmare än så lyckades man dessvärre inte komma.

Positiva bitar att lyfta fram från derbyförlusten är att Älgå i alla fall inte blev nollade, även om det enda målet givetvis är i underkant. Spelmässigt är det fortsatt mycket som är bra och med vassare skärpa framåt så skulle poängen dugga tätt framöver.

Matchens lirare i hemmalaget var Adam Alvarsson.